top of page

Informatii utile in planificarea vacantei

"Chiar si castelele construite din nisip se prabusesc in mare, in cele din urma." Jimi Hendrix

Marea Neagra Litoral Bulgaria

Informatii privind modalitatea de contactare a autoritatilor

Daca, pe perioada concediului/sejurului, cat timp va aflati pe teritoriul Bulgariei, va confruntati cu o problema care se incadreaza in categoria URGENTA, sunati imediat la nr. de telefon de urgenta unic la nivel european 112 sau la nr. de telefon pus la dispozitie de catre Ambasada Romaniei la Sofia 00359 879 440 758.

Pentru orice alta situatie puteti contacta autoritatile aici.

Starea vremii/temperatura apei Marii Negre

*pentru afisarea temperaturii apei, dati click pe zona maritima dorita!

Informatii despre moneda-leva, detalii bancare, schimburi valutare din Bulgaria

Moneda oficiala a Bulgariei este leva si are ca subdiviziune stotinka. Leva este  o moneda destul de stabila, 1 leva-100 de stotinki valoreaza 0.51 euro, respectiv 2.54 ron.  

Subdiviziunile monedei sunt: 1,2,5,10,20,50 stotinki, iar monede 1 lev si 2 leva veti gasi in circulatie alaturi de bancnote de 5,10,20,50,100 leva (BGN). 

Cursul valutar la casele de schimb din Bulgaria variaza in funtie de zona unde este amplasata casa de schimb. Atentie mare deoarece vei gasi afisata optiunea de a schimba 100 lei in leva si vei fi bulversat de pretul afisat.

Recomandam schimbul monedei nationale in leva sa se faca in tara, ori in bancile din Bulgaria. Toate schimburile ar trebui sa se execute fara comision deoarece legislatia din Bulgaria prevede ca pentru schimbarea valutei nu se percepe nicio taxa, prin urmare, daca te confrunti cu o astfel de situatie, iti recomandam sa nu accepti tranzactia. 

In principiu, majoritatea hotelurilor au in apropierea receptiei o casa de schimb valutar, asadar nu are rost sa te complici cu schimbul valutar stradal care poate reprezenta un risc.

Totodata, te informam ca majoritatea restaurantelor si magazinelor accepta plata cu cardul. Platile cu cardul se fac la un curs de conversie foarte avantajos si fara comision, iar unele dintre institutiile bancare care ofera acest lucru sunt  Orange Money sau Revolut. Mai mult, acestea pun la dispozitia clientilor, gratuit, carduri care ofera posibilitatea retragerii de numerar din ATM din strainatate, fara comision si la un curs valutar foarte avantajos (uneori chiar mai bun decat cel de la casa de schimb valutar).

Preturi combustibili Bulgaria 

Preturile la benzina si motorina in Bulgaria sunt, de obicei, mai mici fata de Romania dar daca platiti in Euro sunt sanse ca, in urma conversiei, sa constatati ca ati cumparat la un pret mai mare. Evitati sa cumparati vigneta din benzinarii de la tonomate deoarece de obicei nu dau rest.

Companiile cele mai intalnite sunt: OMV, Petrol, Eko, Gazprom sau Shell, unde se poate plati cu cardul. 

Pentru o informare referitoare la preturile combustibililor puteti accesa site-ul de aici.

Preturi accesorii pentru plaja (sezlong/saltea/umbrela)*

*preturi informative sezon 2023

Obzor

Sezlong - 6-8 BGN

Umbrela - 6-8 BGN

Sunny Beach

Sezlong - 9-10 BGN

Umbrela - 9-10 BGN

21-26 BGN, 2 sezlonguri+umbrela

Nisipurile de Aur

Sezlong - 12 BGN

Umbrela - 12 BGN

Saltea - 3 BGN

Sveti Vlas

Sezlong - 12 BGN

Umbrela - 12 BGN

Saltea - 3 BGN

Albena

Sezlong - 7-10 BGN

Umbrela - 7-10 BGN

Saltea - 7 BGN

 

Verificati preturile de cazare...

bottom of page