top of page

"Chiar si castelele construite din nisip se prabusesc in mare, in cele din urma." Jimi Hendrix

Litoral Bulgaria Marea Neagra

Punctele de trecere a frontierei sunt:

Giurgiu (RO) – Ruse (BG)

Vama Veche (RO) – Durankulak (BG)

Negru Vodă (RO) – Kardam (BG)

Călărași (RO) – Silistra (BG)

Zimnicea (RO) – Svistov (BG)

Calafat (RO) – Vidin (BG)

Bechet (RO) – Oreahovo (BG)

Turnu Magurele (RO) – Nikopol (BG)

Achizitionarea vignetei (taxei de drum) se poate face de pe website-ul oficial web.bgtoll.bg, unde, prin optiunea din dreapta sus a paginii, veti selecta limba preferentiala-romana, pentru o navigare mai usoara. Mai jos, aveti prezentate atat exemplul din varianta desktop (calculator sau laptop) cat si varianta de pe telefonul mobil. Mai mult, aceasta taxa de drum se poate plati si in statiile/benzinariile Petrom, iar adresele acestora le gasiti in acesta pagina.

Vigneta Litoral Bulgaria
Vignetta Bulgaria
Statii cumparare vigneta Bulgaria

Timpi de asteptare/trecere in vami

Deplasarea cu autoturismul catre Bulgaria si retur reprezinta un factor foarte important care poate influenta calitatea sejurului/vacantei. In principiu, majoritatea romanilor din partile de sud, centru sau sud-est ale tarii aleg acest mod de deplasare catre locul unde isi vor petrece momentele de relaxare mult asteptate, dar sunt si romani care prefera sa conduca o perioada mai indelungata doar pentru a beneficia de serviciile turistice din Bulgaria. 

In concluzie, pentru ca totul sa fie bine pus la punct, turistii romani au nevoie de o informare prealabila despre timpul de asteptare pentru a trece frontiera, starea carosabilului, traseul optim, disponibilitatea si pretul parcarilor si orice alt detaliu util. De aceea, membrii Litoral Bulgaria sunt dispusi sa ofere aceste informatii atat de necesare, de la "fata locului" si chiar in timp real. Noi vom prelua toate aceste date si vi le punem la dispozitie.

Mai mult, in cazul in care considerati necesar, ne puteti adresati o intrebare sau sa ne expuneti o problema, iar, dupa ce ne vom documenta, va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Pentru a consulta situatia in timp real din vamile Romania-Bulgaria va rugam sa dati click aici!

Conditiile de calatorie pe ruta Romania-Bulgaria si retur,

in contextul pandemiei generate de virusul COVID-19

Nu uitati sa instalati, inainte de plecarea in concediu, aplicatia MAE!

Ultima actualizare, sursa-mae.ro: 19 octombrie 2023

Cetățenii români vor putea intra în Bulgaria prin orice punct de trecere a frontierei în baza documentului de călătorie valabil (carte de identitate sau pașaport electronic).

Distante si trasee rutiere

Bucuresti-Ruse-Sunny Beach, aprox. 322 km

Craiova-Ruse-Sunny Beach, aprox. 501 km

Buzau-Negru Voda-Sunny Beach, aprox. 446 km

Constanta-Vama Veche-Sunny Beach, aprox. 255 km

Verificati preturile de cazare...

bottom of page