top of page

Casa di Fiore, mai 2024, vacanța de Paște

Actualizată în: 13 mai

Dragilor, 

De cum l-am vizitat anul trecut, ne-am dorit foarte mult să avem parte de o vacanță în acest complex. Am fost "mânați" și mai mult de premierea acestuia, pentru 2 ani consecutivi, la sfârșitul lui 2023, ca fiind cel mai bun hotel SPA de 5 stele de pe litoralul bulgăresc și am decis să petrecem Sfintele Sărbători de Paște la Casa di Fiore din Kranevo. 

Așadar, începem recenzia noastră, care, dacă o să vi se pară cam lungă, are menirea de a acoperi toate aspectele atât pozitive, cât și negative ale acestui hotel, iar cum noi solicităm foarte mult oferirea de recenzii complete, vrem să dăm un exemplu bun de disponibilitate la a scrie cât mai mult astfel încât informațiile să fie cuprinzătoare și utile. 


Începem... 


Intrăm în Kranevo și observăm o stațiune în paragină, probabil pe timpul verii se mai animează/restaurează. Ajungem și zărim impunătorul complex. Parcăm mașina în față, descărcăm bagajele și apoi suntem ghidați spre parcarea oferită gratuit. Aceasta este păzită, iar accesul se face trecând de o barieră. Este foarte aproape de hotel și ajungi imediat dacă treci prin grădină.


Ajungem în Lobby și parcă am intrat la muzeu. Deja vorbim în șoaptă, fără să ne dăm seama. Până facem check-in ul, Maya a luat o carte pentru copii și ceva bomboane. Există și limonadă, dar nu avem răbdare să stăm pe acolo. 

Primim brățările și camera! Waaww! Spațioasă, saltele de calitate, halate pentru toți 3, inclusiv pentru fetiță. Suntem informați despre tot ce trebuie să știm. Descoperim meniul interactiv de pe TV care îți spune pe nume Bine ai venit și ce poți face, adică poți comanda mâncare în cameră și cel mai scump preparat e friptura T-Bone. Frigiderul plin cu de toate, inclusiv ouă Kinder, Haribo, apă Perier, vinuri și altele... toate contra-cost, dar fără să fie prețuri exagerate. O sticlă de vin de 375 ml = 20 de leva. 

Igiena e impecabilă, produsele sunt de foarte mare calitate, balconul oferă o priveliște epică către mare, cu flori la verandă, iar dacă cobori privirea zărești superba grădină plină cu flori. Te calmezi și te relaxezi instantaneu! 


Ajungând înfometați de pe drum, am sărit direct la masă. Despre mâncăruri nu mai zic nimic și las pozele să vorbească. Foarte bun gust există în toate preparatele. Aici mănânci feluri unice, iar faptul că provin exclusiv din fermele lor și nu dai de congelături e un mare câștig! 

În cameră primiți apă gratuit, iar în complex, inclusiv la piscine există tonomate cu apă, rece și caldă, la cerere și ceai de mai multe feluri, din partea casei.

Prin atmosfera asta de poveste, liniștitoare de la lobby și din zona barului, am trecut către zona SPA și de piscine. Într-adevăr, cel mai tare hotel. Piscina principală este imensă și are vreo 4 zone de "bulbuci" care se acționează la butoane fiecare. Tot acolo e zona pentru copii. Apa e foarte caldă, minerală, iar înăuntru nu se face abur, aerul e respirabil deoarece se observă cu ochiul liber că există tehnologie de ultimă generație.


Curățenia e impecabilă. Zilnic femeile de serviciu șterg geamurile mari care sunt retractabile și am văzut cum curăță manual fiecare element din jurul piscinei, acele bucăți de plastic albe. Pe lângă piscina cea mare unde stai la efectul de jacuzzi când vrei tu pentru că găsești loc, mai există piscina cu apă sărată, puțin mai caldă, dar cu efecte terapeutice fantastice. De acolo poți sări în piscina cu șoc, apa de 25 de grade. Apoi faci așa un circuit, treci prin culoarul cu pietre și îți relaxezi tălpile, apoi te bagi la saune, cu abur și acolo ai apă rece înăuntru, cea Finnish - unde temperatura e ridicată, cea cu arome, Doamne, ce fain e acolo, cea Cedar la fel tot cu aromă, cumva clasică, cea cu infraroșu și apoi 2 locuri de relaxare, camere de sare pentru copii și zona epică pentru adulți, unde sincer am adormit. 

Afară, există piscină cu tot cu jacuzii, cu apă caldă. Waaww, waaww, waaww - senzații deosebite. Mai ales că puteai să te bagi alternativ și în piscina principală exterioară neîncălzită. Ape minerale și termale pentru răsfățul familiei. 

Plaja e cea mai "tare" din Bulgaria, cu nisip fin, dar încă nu era amenajată pentru sezonul festival. 

Există și o zonă de bar cu canapele, care se curăță cam la 2-3 zile, erau afișate informări ca să nu ne așezăm. Muzica de calitate, nici prea tare și nici prea încet. Atmosfera este într-adevăr de relaxare, de refacere atât psihică, cât și fizică. 


Copiii se pot juca în camera special destinată, cu animatori sau la jocuri video (3 leva - o fisă) unde sunt și 2 mese de biliard bune, "nu trag", iar la 10 leva pe oră merită lejer. 

Din punctul nostru vedere, ar trebui suplimentate locurile de joacă exterioare, iar acest lucru a fost confirmat de către reprezentanții hotelului, pentru 1 iunie anunțându-se un eveniment deosebit! 

Preț sejur = aprox. 6000 de lei pentru 5 nopți, cameră vedere la mare, 3 mese, 2 adulți și 1 copil.


Concluzia = măcar o dată în viață trebuie mers și descoperit acest hotel. 


PS: am întâlnit români, de Paște eram 90% doar de ai noștri, care erau din zona CT sau B și care vin periodic aici. 

PPS: ne bucurăm nespus de mult că sunt alături de noi (Litoral Bulgaria), că ne apreciază, și că am primit această ofertă pentru sezonul 2024 și anume discountul de 15%, prin codul LITORAL15. 

Vom actualiza recenzia, în funcție de cum ne mai amintim...

Vă mulțumim pentru că ați citit până aici și sperăm să vă stimulăm să oferiți recenzii complete. 


Împreună pentru vacanțe reușite! #casadifiore

67 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page