top of page

Hotel Lira, Sunny Beach, august 2022

Actualizată în: 19 dec. 2022

In sfarsit din nou pe litoralul bulgaresc. Dupa un drum destul de placut, am ales de data aceasta varianta Ruse, Schumen, Karnobath, Sunny Beach (desigur ca vor fi carcotasi care vor crede ca nu am avut altceva mai bun de facut decat sa vizitez satele din Bulgaria) va pot spune ca mai sunt extrem de multe de vazut aici. Daca in anii trecuti am ales mereu varianta prin Varna, anul acesta am spus sa mai vad si altceva.

Concluzii: drumurile destul de rele dar practicabile, cu precautiile de rigoare si doar pe timp de zi. Cu cat te departezi de zona litoralului vezi saracie extrema. Totusi oamenii sunt muncitori, cultiva Campurile dupa posibilitati dar seceta de anul acesta se vede si aici.

Dar sa revenim la Litoral Bulgaria, ajuns la Hotel Lira undeva pe la 12,30, cazare pentru doua familii, o garsoniera si un studio, garsoniera era gata la sosire, am primit cartela imediat, curatenie 10, amabilitate receptionera 10. Initial stiam ca nu avem parcare la hotel dar receptionera a rezolvat prompt, parcare gratuita (vad masina de pe balcon) si asta doar pentru ca in anii trecuti am fost musafiri ok.

Desigur, gestul ei nu ramane neobservat, un mic tips binemeritat. Pana au terminat si studioul am coborat la terasa si am servit pranzul (nu merg niciodata la all inclusive deoarece concediul pentru mine si ai mei nu consta in bautura si mancare, suntem cumpatati de felul nostru, dau mai mult pe calitate decat pe cantitate). La 13,30 am primit si cartelele de la studio(am solicitat 2 cartele, desigur ca se poate, deoarece eu si sotia suntem matinali, mergem sa vedem rasaritul in fiecare dimineata iar fata vine putin mai tarziu ca doar e concediu/vacanta).

Studioul impecabil, doua balcoane, curatenie exemplara, produse de igiena individuala, prosoape curate, lenjerie de pat imaculata, uscator de par, tot ceea ce e nevoie, deci nota 10. E a 3 oara cand revenim aici si suntem foarte multumiti. Daca ar fi sa gasesc un lucru care e de 9,5 e frigiderul, e cam mic pentru 3 persoane dar ne descurcam. Voi reveni cu alte detalii pe parcursul celor 8 zile. Concediu placut tuturor.

Update: aerul conditionat functioneaza perfect, erau 16 grade in camera la revenirea la hotel. Apa calda imediat ce am dat drumul la robinet si in baie un miros placut, lucru destul de rar la hotelurile de pe litoralul bulgaresc (au o problema cu evacuarea apei reziduale pe care se pare ca aici au rezolvat-o).

Camera este la etajul 5, liftul nu este prea solicitat desi hotelul este ocupat in mare parte (am hotarat sa nu il folosesc deloc, mai fac miscare in plus). Au o terasa interioara cu mese si scaune, o piscina de marime medie cu sezlonguri. Voi merge maine si voi posta impresiile. Ceea ce imi place ca au un spatiu la parterul hotelului pentru diverse evenimente si carti care se pot imprumuta, in imediata apropiere a receptiei. Receptionera vorbeste bine limba engleza, amabila si politicoasa, saluta ori de cate ori treci prin zona receptiei. Apa din piscina destul de rece, era dimineata devreme, cred ca pe parcursul zilei se incalzeste destul cat sa se poata inota, sezlonguri libere, fara prosoape.

Mancarea de la restaurant ca intotdeauna gustoasa si proaspata, bere rece, deserturi gustoase. Zilnic trec femeile de serviciu dar nu e necesar sa faca mare lucru (nu stam deloc in camera) aduc hartie igienica, produse de igiena sapun, sampon pliculete. Wifi foarte rapid, pana acum nu am nimic de reprosat. Recomand. In apropierea hotelului veti gasi si parcare cu plata, pazita, 10 leva pe zi. Ceea ce este bine ca e pe locul unui teren viran care anul trecut era plin de buruieni. Initiativa este de laudat, mai multe locuri de parcare, un aspect mai ingrijit." Robert #hotellira





18 afișări
bottom of page