top of page

Hotel Sunny Castle, Kranevo, august 2022

Actualizată în: 26 nov. 2022

Doresc sa incep prin a va spune ca parerea mea este aceea ca orice concediu poate sa fie reusit, indiferent de destinatie, daca ne bucuram de timpul liber petrecut alaturi de cei dragi. Nu conteaza atat de mult conditiile, daca sunt decente, daca stim sa profitam cumva de ceea ce avem.

Am achizitionat sejurul de 5 nopti (31- 05 august), prin Travel Planner pe care ii recomand cu placere, in luna februarie, la pretul de 3500 lei, camera dubla cu vedere laterala la mare (2 adulti si 1 copil) si 4900 lei apartament cu vedere la mare (3 adulti si un copil), ambele all inclusive. Precizez pretul pentru ca mi se pare foarte relevant, nu poti avea pretentii exagerate la un pret mic si nici sa te multumesti cu putin daca platesti enorm.

Raportul calitate-pret este primul lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere atunci cand facem recenzia vreunui hotel.

Am plecat la 4.30 din Bucuresti, am ajuns in vama Negru Voda in jurul orei 8 (cu cateva opriri). Drumul a fost foarte liber, fiind duminica si evitand statiunile noastre. In vama am stat cam 20 de minute, nu pentru ca era aglomerat ci pentru ca probabil se facea schimbul de tura. Dupa vama, drumul prostut vreo 10 km, dar nu impracticabil, pentru noi a fost ok. Am ajuns la hotelul Sunny Castle pe la ora 10.30, am parcat masina (gratuit, dar neamenajat, cumva in camp), foarte aproape de hotel. Am facut check-in imediat, insa camerele le-am primit la ora 13.00, iar bratarile la 14.00 (dupa ce s-a incheiat pranzul, prima masa fiind cina). 1. Hotelul arata foarte bine, exact ca in pozele lor.

Camerele sunt foarte frumoase, elegante. Camera dubla ok, spatioasa dar nu foarte tare, insa apartamentul este imens, aerisit, elegant (pat dublu si canapea mare extensibila, nedespartita de perete sau usa, 2 aere conditionate, 2 tv-uri, 2 balcoane mari cu vedere la mare si piscina, chicineta, multe mese si dulapuri). Consider ca se merita diferenta de pret pentru un apartament in defavoarea camerei duble, privelistea fiind mult mai ofertanta. Toate apartamentele sunt pe fata, cu vedere la mare, iar toate camerele duble pe laterale cu vedere la hotelul vecin care este foarte aproape, vedeam ce face lumea in camere si balcoane, pe terasa si piscina hotelului alaturat. Marea se vede foarte putin spre deloc (la camerele duble). Holurile foarte frumoase si elegante, restaurantul asemenea. Nota 10 pentru camere si cladirea in sine, nimic de reprosat.

2. Mancarea este gustoasa si bine gatita, proaspata. Deranjant cumva a fost faptul ca poti servi masa doar 2 ore la fiecare fel principal (incepand de la ora 8, 12 si 19). Gustarea de la ora 17, timp de o ora. Aici vad un mare minus in comparatie cu alte hoteluri, trebuia sa te grabesti cumva ca sa te incadrezi in acele ore. Locul de unde poti servi masa este mic, cativa metri unde sunt asezate toate produsele, asta a fost putin cam ciudat, mai ales daca ati fost la hoteluri mari unde erau produsele intinse peste tot. Deasemenea, nu erau depuse eforturi pentru vreun fel de aranjament, cateva tavi inghesuite. Cumva este de inteles, hotelul fiind micut si deci nu foarte multa lume. Nu se face aglomeratie nici la mese si nu foarte mare nici la "tavi", dar am fi preferat totusi un spatiu mai aerisit si mai bine amenajat la locul unde era mancarea. Mancarea in sine deci nu este foarte diversificata. Erau 2-3 feluri de paine, 5-6 feluri de salata, legume pentru a prepara singur salata, cam 3 feluri de carne gatita mereu diferit (la gratar, gen tocanita), paste sau orez, cartofi prajiti si sub o alta forma si inca vreo 2 feluri. Micul dejun ok, oua sub 2 forme, bacon, mezeluri, legume, cereale, dulceturi, compot. Dulciuri cam 5 feluri si fructe 3. Insa tot, absolut tot ceea ce se servea, era gustos si parea proaspat. Nu am gustat nimic sa nu ne placa la gust, deci mancare oarecum putina dar nu fara rost, sa umple farfuriile si sa se intoarca la gunoi. Tavile se umpleau rapid daca se terminau. Nimic insa nu era gatit la vedere ca in alte locuri. La gustare (de la 16 la 17) se servea pizza, fursecuri si diverse, mini-clatite, inghetata. Aici se aglomera uneori, toate erau puse pe o masa mica. Asadar as spune nota 8 pentru mancare.

3. Bauturile sunt ok, ca la all inclusive, sucuri la dozator, alcool local, dar ok la gust. Cafeaua bunicica. Berea asemenea, spune sotul. Este un singur bar, cel de la restaurant, deschis de la 8 la ora 22. De la piscina/ plaja, trebuia sa intri in restaurant, dar nu e foarte deranjant fiind aproape. La sky-bar, bautura contra-cost. Deci, sa spunem nota 8 si pentru bautura.

4. Curatenia impecabila peste tot, camere, holuri, restaurant sau piscina. Prosoapele de pe jos schimbate zilnic, zilnic curatenie in camera, si nu facuta la mantuiala. Lenjeria schimbata la 3 zile cred. As da nota 10, daca nu intalneam un mic gandacel in camera, dar sa spunem ca a fost o scapare. Deci nota 9.5.

5. Piscina ... draguta si curata, dar mica, mica, mica... O zona pentru copii, o zona de adulti pana la maxim 1.4 metri, 10 sezlonguri, salvamar lipsa (oricum aproape nimeni nu statea la piscina, ca nu aveai ce face acolo) Nota... 5...

6. Plaja privata, curata, cu sezlonguri, umbrele micute, si cateva saltele dar nu pe toate sezlongurile. Desi cred ca hotelul era cam full, se gaseau mereu sezlonguri libere pe plaja, cu toate ca se practica metoda prosopului pus la rasarit, in ciuda anuntului din lift ce preciza contrariul. Pana la plaja este putin de mers, cam 5 minute lejer sa spun. 50 metri pana la nisip si 50 metri in dreapta. Cam mult praf si vegetatie neingrijita in jur, vreo 10 metri de traversa din lemn veche si rupta, cam periculoasa. Si mizerie multa pe drum, aruncata in "balarii" Intrarea in mare ok, nu abrupta, nu pietre, scoici cateva, nisip fin, nu multe alge, foarte ok in special pentru cei mici. Nu muzica, nu galagie, un bar/ terasa pe plaja contra-cost, nu stiu daca era din partea hotelului. Nota 8-9, sa spunem.

7. Divertisment... lipsa Si cand spun lipsa, ma refer ca lipsa totala, nici macar radio deschis. De altfel, nu este absolut nimic de facut, in special seara. Poti servi bauturi in restaurant, pe terasa restaurantului si sunt exact 3 mese mici langa piscina. Plictiseala totala, in special pentru cei mici ce aveau la dispozitie un loc de joaca minuscul, cu un topogan instabil si un leagan. Nu este spatiu in care piticii se pot desfasura, pe langa piscina periculos sa nu cada, a fost foarte greu sa facem sa treaca timpul pentru ei, in cativa metri in jurul hotului. Nu suntem adeptii aglomeratiei si galagiei, dar chiar asa nici macar o muzica in surdina... suntem totusi in concediu (parca am auzit totusi ceva intr-o seara, in restaurant, o muzica lenta). Cred ca este ok pentru cine a venit sa se odihneasca, dar pentru copii, foarte greu. Nota zero, dezamagire totala.

8. Statiunea Kranevo, asa cum am mai vazut comentarii, foarte jos. Efectiv toate strazile (daca se pot numi asa), murdare si prafuite, mizerie peste tot. Sunt vreo 3 marketuri mai mari, tarabe cu prostioare cateva, un mic "parc de distractii", vechi, ruginit, aglomerat si cam periculos: vreo 2 locuri de joaca gonflabile, cateva masinute ruginite pentru cei micuti, trambulina si masinute din acelea ce se busesc (nu stiu cum se numesc, insa extrem de periculoase, va sugerez sa ii tineti pe cei mici departe, am stat 15 minute cat am asteptat la trambulina, s-au ciocnit masinile de cateva ori astfel incat s-au lovit foarte rau vreo 5 copilasi iar unul chiar a cazut din bratele adultului, jos din masina - pe jos era ciment si cumva in panta, masinile vechi, probabil de aceea atatea accidentari). Deci, daca in jurul hotelului nu este nimic de facut, nici in afara lui nu prea... greu pentru cei mici. Se poate merge pe plaja pe jos pana in Albena, cam 20-30 minute pana acolo. Nimic interesant de vazut pe drum, iarasi, cu cei mici dificil. Pentru statiune nota... 2.

9. Personalul destul de ok, zambitori si muncitori. Nota 9-10.

10. Am avut parte si de o surpriza din partea hotelului, fiind ziua unuia dintre noi. Ne-a asteptat in camera o sticla de sampanie si un tort, dragut aranjate. Nota 10 pentru acest lucru, ne-a facut sa apreciem si mai mult amabilitatea personalului.

11. Raport calitate-pret destul de bunicel totusi, as spune undeva intre 8 si 9, depinde acum de gusturile fiecaruia. Este frumos hotelul, noi ne-am simtit bine, dar nu este nimic wow, sa te faca sa revii, cel putin nu pe noi (si chiar nu suntem greu de multumit). Probabil este potrivit mai mult pentru persoanele fara copii, ce vor liniste si plaja la mare.

Concediu placut tuturor, indiferent de locatie!!!!" Mihaela #sunnycastle






107 afișări
bottom of page