top of page

HVD Club Hotel Miramar Obzor, 2022

"Am revenit, cum am promis, cu un review despre HVD Club Miramar. Feed-back-ul acesta este al unei mame a doi copii de 2 și 4 ani, însărcinată în 7 luni cu al 3-lea copilaș. Am ținut să menționez asta pentru a vă da seama cam care au fost aspectele care m-au interesat (mâncare, spatii de joaca, nisip, mare, piscina) și cam ce nu m-a interesat (partea de divertisment, băuturi alcoolice). Sper să cuprind cât mai multe informații și ce consider eu că ar fi mai util, iar pentru alte curiozități, vă aștept întrebările și vă răspund cu drag!

Am plecat din Iași în jurul orei 4 (pentru a ne asigura că vor dormi copiii o bună parte din drum și a scăpa de întrebarea "cât mai avem?" o data la 5 minute). Am avut câteva opriri pe drum, am stat în vamă la Negru Vodă maxim 2 minute, neavând nici o mașină în fata noastră și am ajuns la hotel puțin după ora 12. Am "cumpărat" printr-o agenție de turism (nu știu dacă am voie sa o menționez) o vacanța de 7 nopți pentru 2 adulți și 2 copii (de 2, respectiv 4 ani) cu o săptămână înainte de plecare (prețul prin agenție a fost unul mai bun, decât cel primit direct de la hotel) și am primit o camera cu vedere laterala la mare, pat dublu (nu matrimonial, ci 2 paturi single lipite), un fotoliu extensibil (pe care însă nu l-am folosit) și un pătuț pentru bebeluș (pe care nu l-am solicitat, dar l-am găsit în cameră și nici nu l-am utilizat).

Hotelul nu era aglomerat deloc și am găsit loc de parcare chiar în incinta curții lui (se poate parca foarte bine și pe un câmp din apropiere, unde mașina este în siguranță de asemenea). Parcarea este gratis și este mereu un paznic la intrare.

Am ajuns la 12-30 și am reușit să ne cazam fără probleme și fără să așteptăm deloc. Apoi soțul a adus bagajele sus, dar la nevoie, angajații hotelului te pot ajuta cu bagajele.

O primă impresie pe care ți-o lasă hotelul încă de la recepție este că angajații sunt mereu zâmbitori și caută soluții (sau pe câte cineva) să îți răspundă întrebărilor, o parte foarte bună din ei fiind necunoscători de limba engleză. Odată ajunși în cameră, pe holuri era un miros ciudatel, iar în cameră mobilierul destul de vechi (nu deteriorat), ci doar nu e modern. Impresia aceasta am avut-o doar la cazare, în rest fie ne-am obișnuit noi, fie a dispărut mirosul. Atât în camere, cât și pe majoritatea holurilor este mochetă pe jos (mie personal mi-a plăcut enorm acest lucru pentru că ai mei copii ar fi riscat la orice pas o accidentare prin alunecare ). Am apreciat de asemenea draperiile care creeaza o atmosferă de somn numai bună. Un minus este ca nu au paturi matrimoniale, ci 2 saltele single unite între ele, dar nu a fost un impediment în a dormi toți 4, deci e ok și așa. Din când în când venea un miros ciudat de la canalizare. În baie se găsesc recipiente cu gel de dus, șampon, crema de corp, bețișoare de ureche, săpun lichid, feon. În camera se găsește un MINIFRIGIDER care se alimentează zilnic cu chestiile consumate (o sticlă de apă, 2 beri, 2 sticluțe de vin, 2 sucuri la cutie pentru copii, o napolitana, o punguta de chipsuri). Ce nu se găsește în cameră, este fier de călcat (eu una aș fi avut nevoie). Lifturile scoteau un sunet cam suspect, dar nu am avut probleme să nu funcționeze, sau să se oprească, deci nu e deranjant. Pe balcon există 2 scaune, o masă și un stander; din camera noastră, puteai vedea marea de o parte și de alta a hotelului poziționat în față, iar pentru mine care în fiecare dimineață fac exerciții fizice, a fost minunat să am această priveliște.

La masă, din punctul meu de vedere, mâncarea foarte gustoasă și proaspătă. La MIC DEJUN (7.30-10) ai: - oua (ochi, omletă, fierte); cârnăciori fierți și prăjiți; bacon, ciuperci, fasole, ardei copți, macaroane dulci cu brânză, gogoși, pâine cu ou prăjită; legume de tot soiul, fructe diverse (căpșuni, cireșe, ananas, grepfruit, portocale, banane, kiwi, pepene roșu și galben, mere verzi și roșii, pere), multe sortimente de măsline, brânzeturi (proaspete, cascaval), rulade, multe sosuri, foietaje de tot felul și croisante, cereale, alune/caju, fructe uscate sau confiate, multe sortimente de pâine, pancakes și multe opțiuni de a le servi (vreo 5-6 tipuri de gem de căpșuni, smochine, fructe de pădure, afine, caise, miere, ciocolată neagra și albă, până și fagure de miere). Ca și băuturi, lapte rece/cald, apă la dozator (sau îmbuteliată de la bar - aflat la intrarea în restaurantul principal), sucuri atât la dozator (cola, fanta etc.), cât și la cutie, cât și în carafa (mar, grepfruit, portocale), cafea de la aparat.

La Prânz (12.30 - 14) la fel multe sortimente de mâncare, printre care: - carne de pui, de vită, de porc, pește, pregătite în mai multe feluri; cartofi (prăjiți, copți), paste, lasagna, musaca, paela, orez, tot felul de tocănițe, legume proaspete, tot felul de salate, sau topinguri pentru salate (ton, porumb, măsline etc.) și sosuri, brânzeturi, rulade, pizza (câte 3-4 sortimente), 2 tipuri de supă la fiecare masă, fructe de mare, fructe proaspete, înghețată foarte bună și topinguri, multe tipuri de pâine, prăjituri și torturi foarte aspectuoase (din prăjiturile pe care le-am gustat nu a existat vreo una să nu-mi placă mie personal). Chelnerii vin și te întreabă dacă dorești ceva de băut și poți alege dintr-o varietate de sucuri, vinuri, bere (la dozator), apă la dozator, băuturi tari. Sau, binenteles îți poți lua tu singur.

La CINĂ de asemenea multe tipuri de mâncare (cam ca la prânz), doar că în plus am gustat rechin, alte tipuri mai deosebite de peste sau fructe de mare. Există și un loc special pentru copii, unde întâlnești mâncare nesărată (am văzut carne de pui sau vită, tocănițe de cartofi sau mazăre, orez, legume ce păreau a fi facute la abur), iaurtele tip danonino, borcanele cu legume și fructe, piureuri de fructe ready to go, tot felul de biscuiței, lapte praf marca NAN (era 1, 2, HA), am văzut dimineata lapte cu orez, lapte cu macaroane, terci de ovăz. În "coltul" pentru bebeluș am văzut de asemenea și un aparat de blenduit mâncarea. Din punctul meu de vedere, nu prea ai cum să nu găsești ceva să mănânci, oricât ai fi de pretențios.

Pentru cei întârziați la micul dejun sau la prânz, se găsește afară un restaurant tip TERASĂ, deschis între 10 și 17, unde poți găsi sandviciuri, niște feluri principale și garnituri, 2 ciorbe, fructe și legume, biscuiți și prăjituri. Tot de acolo se pot lua gogoșele, înghețată și popcorn; tot acolo se găsește un bar de unde poți lua bere, sucuri, cocktail-uri, cafea etc. Pe plaja se găsesc 2 frigidere cu apă plată, apă minerală, ice tee-uri, iaurturi. Pana la 19, se mai servesc băuturi la un bar lângă piscina, în rest, exista un bar în interiorul hotelului deschis non stop.

Neapărat sa va programați la CINA A LA CARTE (cei care au minim 5 nopți cazare) la restaurantul italian (poziționat la etajul 6 al hotelului principal, de unde aveți o priveliște minunată spre mare). De asemenea, neapărat să vă programați la CINA BARBEQUE, unde puteți servi tot felul de preparate delicioase gătite pe grătar.

Plaja este aproape (din hotel pana la plajă faci aproximativ 3 minute), este privata, este curată, nisipul este fin, sunt puține scoici, intrarea în apă destul de lină, șezlonguri multe (gratis). În perioada în care am fost noi (14-21 iunie), apa mării era destul de rece, dar nu e imposibil să faci baie, dacă asta îți dorești. Am prins și vreo 2 zile ploioase și cu vânt, dar ne-am bucurat de piscina interioară încălzită (la 18 se închide). La exterior sunt 3 sau 4 piscine, dintre care 2 cu apa de maxim 40 cm, care aveau însă apă rece (asta până te obișnuiai cu temperatura, apoi părea chiar caldă). Mereu se bălăceau copii în ele, în special în cea cu topoganele pentru copii. Prosoapele de plaja sunt gratuite (în baza unor carduri primite la recepție în momentul cazării) și se pot lua între 8 și 11 parca, iar de lăsat se lasă pana la ora 19. Pe plaja mai sunt vreo 2 topogane pentru copii, care în mijlocul zilei ard la propriu si nu pot fi folosite. Noi am mers aproape seara de seara la spațiul de joacă de la hotelul vecin (Reina del Mar), care e accesibil atât copiilor de 1 an, cât și celor mai mărișori.

Au și la Miramar câteva spatii de joacă pentru copii (puteau face activități cum ar fi desenat, pictat, erau și ceva jucării pentru cei mai mici), dar ai noștri micuți nu au fost impresionați de ce au găsit acolo, plus că nici nu înțelegeau limba vorbita, așa că au preferat sa rămână cu noi. Cat despre partea de divertisment, am văzut ca se organizau tot felul de jocuri la piscină (darts, jocuri cu mingea în apa) sau pe plaja (volei), se făcea dans în unele momente ale zilei pe scena de pe plajă, se făceau exerciții fizice etc. Seara de seara (cu excepția zilei de miercuri), au loc timp de 30 minute spectacole pentru copilași, unde pe o scena se adună micuții și fac tot felul de dansuri pe cântecele celebre. Începând cu ora 21-30 se desfășoară tot felul de chestii pentru adulți (concursuri, jocuri de bingo, muzica live, cabaret etc.).

Prosoapele în cameră se schimbau zilnic, minifrigiderul era completat zilnic, în caz de necesitate se completa cu geluri de duș/șampon, însă curățenie nu știu dacă și cum s-a făcut. Știu doar că lenjeria s-a schimbat în a 4a zi de cazare. Eu oricum aveam grija sa fie mereu totul pus la punct, sa nu fie dezordine sau mizerie, iar chiuveta și grupul sanitar să fie dezinfectate zilnic. Decazarea se face pana la ora 11, iar ca o recomandare, puteți lua în calcul să vizitați și delfinariul de la Varna unde 4 delfini foarte simpatici ne-au înveselit timp de vreo jumătate de oră. Mai multe informații le găsiți pe site-ul delfinariului, de unde puteti achiziționa și biletele. Dacă plecați la un 10-30 de la hotel, ajungeți în timp util la programul de la ora 12 (plus că este și în drumul dumneavoastră)

Noi, personal, am fost extrem de mulțumiți de absolut tot. De la colaborarea cu agenția de turism, pana la tot ce am găsit acolo, cazare, mâncare, plajă etc.

Concedii plăcute, cu mult soare și cu multă relaxare vă doresc tuturor!" Raluca #Miramar






45 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page