top of page

Melia Grand Hermitage, 2022

"Postare lunga

Hotel Melia Grand Hermitage - Nisipurile de Aur.

Va rog sa țineți cont ca în acest review am fost cât de poate de critic. În mod normal, nota finala nu ar putea fi mai mica de 9.5 /10. Hotel recomandat familiilor mai pretențioase.

Sa începem!

Hotel (restaurante, piscine, zone de relaxare etc. ) - nota 10/10. Hotelul este grandios și oferă toată gama de facilități de la care te poți aștepta.

Camera - nota 9/10 Camera mare, curata, cu vedere frumoasa la mare (eu am side view), produse de la Rituals la baie, pat mare, confortabil. Camerele ar putea necesita o renovare, mai ales a mobilierului și a băii. Cel puțin pentru camerele Level.

Parcare subterana + parcare în dreptul hotelului - pare a fi încăpătoare, sistem cu bariere - 10/10. Cost: 20 leva/zi sau gratuita pentru pachetul Level (minim 5 nopti).

Plaja și Beach Bar - 8/10.

Plaja destul de generoasa, insa nu știu dacă face fata numărului mare al camerelor. Am găsit cu greu locuri libere la ora 16,dar și după 8.30-9.00 dimineața. (9.5/10)

Beach bar ok, cu sucuri acidulate și neacidulate, bere, panini, înghețată, care functioneaza între orele 10-17. (10/10)

Drumul de la hotel pana la plaja (și invers) este de maxim 3 minute, pe ceas. Drumul de la hotel pana la plaja se face pe o panta (ceva mai greu e la urcare ). (8.5/10)

Nota mica este data de pietrele din apa. Mai ales când sunt valuri, aceste pietre pot provoca neplăceri serioase. Nu sunt pietricele, ci bolovani de diferite dimensiuni. Later edit: sunt zone în care nu sunt pietre mai deloc, in stânga barului de pe plaja.

Management hotel - 10/10

Am avut pachet Level, așadar receptia hotelului este separata fata de receptia cu acces general. Nu am stat la coada, checkin făcut rapid la ora 9.30 dimineața. Ne-au pus brățările pentru a ne bucura de facilitățile hotelului, ne-au oferit loc de parcare gratuit în subsolul hotelului, ne-au oferit toate detaliile fără a intreba specific. Am fost primiti cu welcome drink. Mi-a plăcut ca cea care ne-a făcut checkin-ul vorbea în limba romana. Amabilitatea personalului și orientarea către turiști par a fi prioritare pt managementul hotelului.

In afara pachetului Level, receptia pare a fi bine organizata, fiind câte 3-4 persoane care fac checkin, concomitent. O mica problema o pot reprezenta lifturile, care fac fata mai greu cerințelor în orele de vârf.

Restaurante/masa Restaurantul principal (diversitate mancare, calitate, gust etc) - 9/10

Comparatie cu hoteluri de top, precum Melia Sunny Beach, Grifid Bolero etc (servicii + mancare) - 8.5 / 10.

Am rezervat o camera la Level, insa am luat prânzul și cina și în restaurantul principal. Aici sunt mai multe feluri de mâncare, comparativ cu restaurantul Level, insa, spre deosebire de acesta, unele suferă la capitolul calitate (probabil sunt bucătari mai buni la Level). Mai ales în zona de carne și cartofi pai, se formează cozi. Băuturi (cafea, bere și suc) la dozator, dulciuri ok, insa inferioare celor de la restaurantul Level. Poți găsi carne de vita, porc, pui, miel, legume la plita sau prăjite, salate de tot felul, cartofi pai, țărănești, copți, uneori și fructe de mare.Restaurantul Italian - se poate lua cina doar cu rezervare la recepția hotelului. Mancare bună, gustoasa, nu foarte variata. Te saturi cu siguranta, iar dacă nu, poti merge la restaurantul principal. Nota 9/10.

Restaurant Level - dedicat celor care au camera Level. Spre deosebire de restaurantul principal, mancarea este mai puțin variata, insa mai gustoasa și mai rafinata. Prajiturile sunt foarte bune, unele chiar și mai sofisticate. Găsești carne de rata , carne de vita, pui și porc gătita sub diferite forme, peste, fructe de mare, mancare pentru vegani, legume, salate și fructe.

Bautura este adusa la masa de personalul hotelului și este mult mai buna fata de restaurantul principal (ma refer aici la bere și vin, la spumant, băuturi alcoolice).

Dimineața la micul dejun găsești fresh-uri, smoothie-uri, limonada, fructe confiate, cereale, lapte de vaca, soia etc. Însă micul dejun nu este atât de variat ca sortimente care sa includă produsele din carne. Nota 9/10 (as fi dat 10,insa unele persoane pot considera ca mâncarea nu este atât de diversificata) .

Animație și spectacole de seara - 8/10 La scena improvizata la baza toboganelor, copiii și adulții pot participa seara la spectacole dedicate acestora. Unele mai reușite, altele mai puțin.

Exista și un bar în dreptul scenei de la care se pot comanda băuturile preferate.

Nota mai mica este data de locurile limitate (prea puține fata de numărul potențialilor turiști), dar mai ales de mirosul care se simte uneori in zona barului, unde funcționează și un wc (miros de canal și de alte lucruri).

Animație în zona piscinelor și facilități piscine - 10/10

Animatorii își dau tot interesul și chiar reușesc sa ii antreneze pe turiști în tot felul de activități sportive sau distractive. Exista tobogane cu grad de dificultate ușor și mediu (sotia le-ar considera medii și dificile) cu program între 10-12 și 15-17, dar și un parc cu frânghii în anumite zile ale saptamanii, cu program între orele 10-12.30.

Barurile și snack-urile din zona piscinelor sunt foarte ok, astfel ca pe tot parcursul zilei poți bea și manca câte ceva calitativ (pizza, paella, covrigi, Sandwich etc).

Pachetul Level - o facilitate foarte faina, bine gândită, insa cu potențial mai mare. Nota 9.5/10

Spre deosebire de cei cu acces general, cei care optează pentru Level au o gradina frumoasa, cu șezlonguri și paturi și cu o piscina încălzită pentru adulți, dar și una pentru copii. Practic, piscina pentru copii nu o folosește nimeni, intrucat și la cea pentru adulți apa este mica. Piscina nu este atât de încăpătoare. Tot în acea gradina funcționează și un bar de unde se pot lua băuturi alcoolice, nealcoolice, sucuri, cafele. Din când în când, un reprezentant al hotelului vine la fiecare șezlong în parte și ia comanda, astfel ca puteți primi bautura dorita direct la șezlong. Recomand Ice Coffee, o cafea cu gheata, înghețată și frișcă, disponibila doar aici.

Cei de la Level au un restaurant dedicat acestora, despre care am vorbit mai sus.

La etajul 8 al hotelului, cei cazați la Level se pot bucura de o panorama extraordinara la Level Lounge, unde exista și un bar unde puteți servi bautura preferata.

Puteți beneficia și de sala Gym, Sauna și Steam Bath dacă sunteți cazați la Level, in cadrul Centrului Spa al hotelului.Am mai citit pe grup unele păreri cu privire la pachetul Level în care unele persoane se întrebau dacă merita diferența de preț. Eu zic ca merita, intrucat la restaurant mancarea este net superioara și nu stai deloc la rand, ai parte de o gradina superba, cu umbra și liniște și te simți răsfățat. Din punctul meu de vedere, Level ar merita 100%,fara discuții de genul, daca ar renova camerele pentru cei ce optează pt acest pachet. Poate și introducerea unor altor facilități.

La final o sa fac o comparatie între Melia Grand Hermitage (MGH) și Melia Sunny Beach(MSB) , Astoria, Bolero

Camere MGH - 8. 5 /10 MSB - 10/10 la camerele renovate și 8/10 la cele nerenovate Astoria - 10/10 Bolero - 8.5 /10

Management hotel MGH - 10/10 Astoria - 7/10 Bolero - 9.5/10

Mancare (calitate și varietate) MGH - 8.5 /10 la restaurant principal MGH - 10/10 la restaurant Level MSB - 9.5/10 Astoria - 7.5 /10 Bolero - 9/10

Facilitati MGH - 10/10 MSB - 10/10 Astoria 8.5/10 Bolero - 10/10

Plaja și Beach Bar MGH - 9/10, insa, personal, din cauza bolovanilor de la întrarea în mare notez cu 7/10. MSB - 9/10 (are șezlongurile in spatele șezlongurilor unui privat, adica în rândul 2) Astoria - 8.5/10 (sau 7.5/10 dacă va deranjează calitatea băuturilor) Bolero - 9/10

Animatie și spectacole de seara MGH - 9/10 MSB - 10/10 Bolero - 9/10" Dan Emilian #meliagrandhermitage93 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page