top of page
  • Writer's pictureMyBg

Melia Grand Hermitage: hotelul care scrie istorie în stațiunea Nisipurile de Aur

Updated: Dec 13, 2022

*articol preluat de pe site-ul partenerilor mybg.biz


"Vedeam pentru prima oară stațiunea Nisipurile de Aur prin 1990. De-atunci merg în fiecare an. Și dacă ar fi să delimitez amintirile acestor ani, în ”before și after”, atunci ar fi „înainte de Melia Grand Hermitage” și „după Melia Grand Hermitage”.

Și asta pentru că încă din 2005, de când a apărut pe versantul unui deal din imediata apropiere a Parcului Național Nisipurile de Aur, uitându-se semeț de la înălțimea celor 9 etaje, la marea aflată la câțiva pași, totul s-a schimbat în această stațiune.

De-atunci încă, și eu, și orice trecător aflat la plimbare pe pietonala din Nisipuri, întoarcem capul după ”Pentagon”, cum îl numeau pe-atunci localnicii. Acesta pentru că are 5 corpuri de clădire legate între ele și situate pe un domeniu extins, terasat, cu multă, multă verdeață, arbori vechi, stufoși, flori și multe plante decorative.


Zona terasată a hotelului Melia Grand Hermitage


Această zonă verde amplasată practic între complex și aleea de promenadă care separă plaja de prima linie de hoteluri din Nisipuri, transformă Grand Melia Hermitage într-o adevărată oază în care te bucuri de liniște, discreție, stai la distanță de agitația stațiunii, dar ai marea suficient de aproape să te bucuri ziua de ea, s-o admiri în toată splendoarea ei de la depărtare și să-i auzi valurile în liniștea nopții.
Când îl privești, parcă te cheamă. Cu prietenie îți impune respect și te invită să-i fii alături.

Iar tu ai vrea să fii acolo, în hotel, cu facilități și servicii tip 5* all-inclusive, dar în afara lui îți dorești o mulțime de activități pentru toate vârstele. Ți-ar plăcea să fii parte din forfota de la piscine, din restaurante, baruri, cu muzică și animație, dar parcă ai nevoie și să te distanțezi în liniște, discreție, și intimitate. Și, normal că vrei și zonă de zonă de plajă amenajată special pentru oaspeții hotelului cu nisip fin, șezlonguri și umbrelă cu un beach bar aproape. Nu-i așa?Ei bine, află că Melia Grand Hermitage oferă toate astea! Și atât de aproape de România, la numai 280 de km de București!

Dar hai să-ți povestesc cum reușește, într-un mod uimitor, acest hotel atât de mare să fie un foarte bun prieten atât familiilor cu copii, cât și cuplurilor fără, să le ofere și celor mici și celor mari nenumărate activități de relaxare, odihnă activă și distracție, să freamete de oameni și viață, dar să-ți ofere și liniște și spațiu personal. E o magie acolo, clar!Diferența între cele două programe constă numai în nivelul de personalizare al servicilor și accesul exclusiv în anumite zone din complex! Dar promit să revin cu detalii despre ”The Level”, conceptul unic de tip „hotel în hotel” pe care l-am experimentat și îl iubesc deja!

Acord aici, însă, +++ pentru politica de sustenabilitate a hotelului Melia Grand Hermitage!

Din același motiv, produsele cosmetice din baie sunt ambalate în dispersoare de unică folosință, cu opțiune de reumplere, iar în barurile din complex toate paharele și paiele sunt din carton. Iubim planeta asta și avem grijă de mediul înconjurător, nu-i așa?

Pentru a evita poluarea masivă cu plastic, în fiecare cameră există o sticlă de apă, din sticlă și pahare, iar apa o iei singur de la dozatoarele aflate pe holul hotelului, la distanță optimă între ele.


Unde servești masa?

Restaurantele principale de servire a mesei în regim all-inclusive, tip bufet, sunt două și diferă în funcție de programul de cazare ales. „Hermitage” pentru all-inclusive, „The Level” pentru programul cu același nume. Însă amândouă au meniu bogat, variat, din bucătăria bulgărească și internațională.


Iar pentru delicii italienești perfecte, există un restaurant specific „Al Dente” în care poți servi cina. Însă doar pe bază de rezervare, făcută la Desk-ul Concierge!

Între mesele principale poți savura gustări, pizza, Panini, Paella, înghețată, băuturi de tot felul, fără sau cu alcool. De toate pentru toți, într-o multitudine de standuri, baruri, cafenele, atât la interior, cât și la exterior, unele accesibile tuturor oaspeților, altele, după cum spuneam numai celor de la ”The Level”. Trei +++ acord aici pentru zonele de restaurant cu live cooking și show culinar.


Ce mai poți face în complexul Melia Grand Hermitage?

Păi multe!!! Dar o să încep cu copiii: Raiul pe pământ pentru ei! Au atâtea locuri de joacă, piscine speciale pentru ei, tot felul de tobogane acvatice, dispozitive de cățărat și umblat pe frânghii. Există, de asemenea, la interior și club pentru copii unde animatori se ocupă de ei și fac tot felul de activități împreună.


Toate te fac să mai vrei să fii copil odată și să trăiești astfel de vacanțe. Sau, să mai fii părinte de copil mic ca să te poți bucura de-o bere în tihnă! 🙂Și dacă plecăm de la sintagma „copii fericiți = părinți fericiți”, iată ce înseamnă fericirea la adulți în hotelul Melia Grand Hermitage: o grămadă de activități sportive, de relaxare și de divertisment atât în apă, cât și pe uscat: animație la piscină, dance and aqua gym, polo și volei pe apă, jocuri provocatoare, darts, volei pe nisip… Iar distracția continuă până seara târziu, când începe programul de divertisment pentru adulți.

Era normal pentru un așa complex, să existe și SPA Center sub brand propriu YHI. 1315 de metri pătrați de piscine, spații de masaj, terapii, saună, fitness, salon de înfrumusețare. Aici e relaxarea la maxim!!!

Și sper că n-ai uitat că hotelul are și zonă de plajă destinată numai oaspeților hotelului, da?

Puțin la vale dimineață, puțin la deal la-ntoarcere, n-ai altfel cum, că ești pe deal în Parc Național. Treci faleza și ajungi pe zona de plaja Melia Beach, unde ai la dispoziție, în limita disponibilității, 2 șezlonguri și umbrelă de cameră și acces la beach bar.


Și dacă și pe tine ca și pe mine, te stresează să găsești prosoape lăsate la 7 dimineața să zacă singure pe șezlong până la 12, află că personalul hotelului este cu ochii maxim pe ele și le ridică instant. Mai ales că șezlongurile nu pot fi rezervate!

Acord +++ întregului complex pentru:

Curățenia atât în camere, cât și în zonele exterioare

Alei pentru cărucioare. Pentru drumul la plajă, există acces special!

Organizarea și delimitarea foarte bună a zonelor cu acces exclusiv „The Level”.

Chiar resimți liniștea și discreția!

Internet foarte bun, atât în cameră, cât și în zona în aer liber

Și un mare bravo pentru existența camerelor pentru persoane cu dizabilități!

Concluzia e clară: Melia Grand Hermitage este destinația excelentă de vacanță, aproape de România, potrivită pentru familii cu copii, dar și pentru cupluri fără copii, cu un vibe de vară extraordinar dat de toată zona de distracție și relaxare, de care te poți distanța în liniște în zonele exclusive „The Level”.

Pont: Când te cazezi, uită-te cu atenție pe toate serviciile și facilitățile pe care le ai la dispoziție! Sunt multe și e păcat să ratezi ceva.

Iar la final, cea mai bună veste:

Melia Grand Hermitage face parte dintr-unul din cele mai mari grupuri hoteliere internaționale: Melia Hotels & Resorts cu hoteluri în toată lumea asta!

Și cea mai tare chestie e că grupul dezvoltă un program de loialitate numit MELIÁREWARDS care îți oferă beneficii și oferte exclusive pe propriul lor site. Acolo poți câștiga și utiliza în diferite moduri puncte, surprize și discount-uri pe care le poți folosi în hotelurile Melia din toată lumea.

Pentru oricine se cazează la Melia, e cea mai bună investiție în vacanțele de viitor. Ia imaginează-ți cum ar fi la un moment dat să-ți plătești vacanța sau suplimente din ea, numai cu puncte Melia? Sună bine, nu?

Până atunci însă, accesează site-ul Melia Grand Hermitage, profită de reducerile și ofertele exclusive de-acolo și adună puncte!

Plus că-ți mai spun eu că numai pe site-ul lor găsești anumite camere, de care te poți bucura în momente speciale din viață! Intră și vezi despre ce-i vorba, iar eu te-aștept să-mi spui în comentariu ce-ai descoperit fain acolo!"

Pentru mai multe articole interesante, accesați MyBg.biz!74 views