Calm Sea
Image by Krasimira

Albena

     Albena este o statiune turistica de pe litoralul Marii NeagreDobrogea de Sud, in nord-estul Bulgariei, situata la 12 km de Balcic si 30 km de Varna. Aeroportul International Varna deserveste statiunea Albena.

Intre anii 1913-1940 a facut parte din plasa Balcic a judetului CaliacraRomania.

Construita special ca statiune turistica, Albena are un stil arhitectonic unitar si unic. Majoritatea hotelurilor, situate chiar pe plaja, au maxima expunere la soare si acces direct la plaja. Albena se situeaza in apropierea altor centre turistice, culturale si comerciale, reusind totusi sa isi pastreze habitatul natural. Desi construita pe un teren gol in anii 1960, in prezent arata ca un mic oras, cu centru, strazi si piete, avand chiar si retea de transport public — trenuri dedicate care circula dupa un orar prestabilit pe strazile orasului.

     Statiunea are plaja in lungime de 5 km, cu o latime de 150 m, cu nisip fin; apa marii fiind curata, calma si calda. Adancimea apei nu depaseste 1,6 metri la o distanta de 100–150 de metri de mal. Vizitatorii pot opta pentru unul dintre cele 43 de hoteluri moderne (intre doua si patru stele) care ofera aproximativ 20 000 de locuri de cazare. Majoritatea hotelurilor au piscine.

Numele statiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov. Albena este un prenume feminin bulgaresc.

Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
FB_IMG_1635938859150
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Aqua Park
Albena

     Parcul acvatic AquaPark Aquamania Albena este locul unde poti petrece o zi plina cu amuzamente acvatice alimentate de adrenalina. Se intinde pe o suprafata de 30000 mp si primeste zilnic maximum 1000 de vizitatori, iar copiii vor fi foarte incantati si se vor bucura sa incerce toate atractiile parcului. Dar nu este doar pentru copii deoarece adultii vor savura tot ce ofera acest complex minunat.

 Tobogane:

  • Tornado –191 de metri lungime, unde vei experimenta senzatii tari si foarte tari;

  • Mammoth – tobogan de 183 de metri de rafting, un megatub cu arcuiri de pana la 20 de metri, unde adrenalina atinge cote maxime;

  • SpaceRacer – tobogane de competitie cu lumini de pornire verde si rosu, separatoare si cronometru, ideal pentru o gasca de prieteni;

  • FreeFall – cel mai nou tobogan cu cadere libera si o lungime de 77 de metri, ofera cea mai mare viteza de cadere;

  • ProRacer – 4 piste alaturate, cu o lungime de 315 metri, ideale pentru cursele cu prietenii;

  • Wild River – apa curgatoare cu mini valuri artificiale printre trecatori stancoase cu ecoul tipetelor pentru iubitorii de aventuri

  • Lazy River – apa curgatoare linistita printer copaci ne ofera o senzatie de liniste;

  • Fantani sculptate – pietrele milenare de diferite forme si culori ofera senzatii memorabile alaturi de efectele speciale;

  • Star Tunnel - Un tunel spatios si aerisit care te invita sa urmaresti povestea unei nave pierdute intr-un paradis acvatic adundent in timp ce vizitezi atractiile acvatice ale parcului.

  • Kids Zone - Tobogane cu trecere lina, aterizari usoare si apa superficiala: tobogane pentru copii, mini Twister, rau pentru copii dar si ProRacer unde cei mai tineri pot simti emotiile competitiei in siguranta. In drum spre tobogane cei mici vor descoperii misterioasul dispozitiv de teleportare Stargate care ii v-a purta intr-o lume de povesti plina de bucurie si imaginatie. Langa zona pentru copii se afla Galaxy Pilot's Bar cu pereti desenati inspirati de povesti despre civilizatii extraterestre si limbi cosmice necunoscute.