Calm Sea
poze-balcik-353.jpg

Balcik

Balcic (sau Balchik in limba bulgara), este un orasel situat pe tarmul Marii Negre, in Bulgaria, la circa 60 de km de Vama Veche. Intre anii 1913 – 1940 a apartinut Romaniei, in urma celui de al doilea razboi balcanic (iunie - august 1913). In 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobandit de Bulgaria.

Pentru mult timp orasul a fost supranumit Orasul Alb, din cauza dealurilor albicioase din jur. De altfel, intregului tarm i s-a spus, din aceleasi motive, Coasta de Argint. In prezent, brosurile din Bulgaria care prezinta orasul il numesc “perla litoralului bulgaresc”.

Balcicul are o istorie bogata, putindu-se observa si astazi urmele multor culturi. A fost creat acum aproximativ 2.600 de ani, fiind un succesor al localitatii trace Kruni si al orasului grecesc antic Dionissopolis.

Doua atractii turistice importante, aflate in relativa apropiere, sunt Capul Kaliakra, situat la circa 35 de kilometri distanta, si oraselul Nessebar, ceva mai departe – circa 120 de kilometri. Si, desigur, mult mai aproape, se afla salba de statiuni turistice, printre care se numara Albena si Nisipurile de Aur.

 In Balcic se afla celebrul Castel (“Cuibul linistit”), resedinta preferata a Reginei Maria a Romaniei, inconjurat de o la fel de celebra gradina botanica unicat in Europa centrala si de est, in special datorita colectiei de cactusi.

Castelul Balcic - un alt loc de suflet, de refugiu si de romantice visari pentru Regina Maria, este situat pe tarmul inalt al Marii Negre. Regina Maria a reusit sa amenajeze aici o impresionanta gradina botanica cu peste 3000 de specii de plante si cactusi care au transformat locul intr-un adevarat paradis. 

„Balcicul pentru mine a devenit un colt de liniste si odihna, unde ma duc sa-mi improspatez sufletul si trupul. Balcicul este casa mea de vis, inima mea.”

                                         Regina Maria

Balcik
Balcik
Balcik
Balcik
Balcik
Balcik
Balcik
Balcik
Balcik
Balcik

Trei plaje langa Balcic, care mie personal mi-au alinat dorul de Grecia. Daca stau sa ma gandesc, Balcicul cu drumurile lui imi aminteste de Thassos. Cele 3 plaje sunt in Thracian cliffs golf: Bendida, Adora si Argata. La Bendida si Argata costa 30/35 leva doua sezlonguri, la Adora 19, dar aveai nevoie de rezervare pt ca e micuta si se ocupa repede. Exista si spatiu unde se poate sta fara sezlong, pe toate trei. Nu pot spune nimic despre preturile de la beach bar pt ca nu am facut consumatie.

#bendidabeach #adorabeach #argatabeach #Balchik   Eugenia

                                                                                               

Adora Beach
Adora Beach
Adora Beach
Adora Beach
Adora Beach
Adora Beach