Calm Sea
Image by Yordan Politov

Obzor

Despre Obzor

Obzor (in bulgara Обзор) este un oras in Obstina NesebarRegiunea BurgasBulgaria. Este o statiune populara de pe litoralul bulgar al Marii Negre.

 

Obzor este una dintre cele mai vechi statiuni de pe litoralul bulgaresc, situata la 62 km de Varna si la 35 Km de statiunea Sunny Beach. Este situat în apropiere orasul Alb (Byala) şi oraşul Nessebar. Este cunoscuta drept „Orasul Soarelui” si este inconjurata de dealuri, vita-de-vie si paduri intinse.

Construita la poalele muntilor Stara Planina, Obzor beneficiaza de o plajă minunată avand o lungime de 8 km si se intinde de la Capul Sf. Atanas, pana in sudul Capului Mona Petra. Este urmata de un mic golf si o plaja numita Irakli.

 

Oraşul Obzor are unele dintre cele mai bune hoteluri de pe coasta Mării Negre si este o destinatie de vacanta perfecta pentru familiile cu copii, dar si pentru cei care doresc o atmosfera linistita pe durata intregului sejur. Viata de noapte nu este activa. Apa marii este curata, la fel si plajele cu nisip fin.

Obzor
Obzor
Obzor
Obzor
Obzor

Atractii turistice

 

Capela St. Nikola- este o capela ortodoxa. Legenda spune ca pamantul care formeaza acum Capul Kaliakra, s-a tot intins sub picioarele Sfantului Nicolae in timp ce alerga spre mare pentru a scapa de urmaritorii turci. Acest ar fi fost prins si ucis. Capela din varful pelerinei marchează mormantul simbolic al Sfantului Nicolae care este considerat protectorul marinarilor. Capela a fost restaurata în 1993. Kaliakra înseamna cap frumoasa sau cetate frumoasa.

Capul Sf. Nikola - este la cativa kilometri spre sud. Dupa Capul Sfantului Nikola, veti intalni punctul Emine care este locul unde capul central al muntelui Stara Planina intalneste marea si se considera sfarsitul Munţilor Balcani. Cetatea Emona se afla la 14 kilometri de Obzor si aici multi calugari si pustnici traiau in stanci.

 

Capul Emine este unul dintre cele sase faruri de pe coasta bulgareasca a Marii Negre. Se afla in partea sudica a lantului muntos al Balcanilor. Farul Emona se afla la 2 kilometri de satul Emona care este mandria localnicilor.

Emona este situată la 2 km distanta de Capul Emine (Emine și Capul Kaliakra sunt cele mai impresionante doua capuri bulgare de pe coasta Marii Negre) la doar cativa kilometri la sud de orasul Obzor.

Capul Emine se termina cu o stanca abrupta de 60 de metri lungime, care se scufunda în mare. Stanca, impreuna cu farul care se inalta deasupra ei, ii atrage prin frumusetea ei pe cei care calatoresc pe apa intre Burgas si Varna.

Numele satului, Emona, provine de la vechiul nume al lantului muntos Stara Planina, Aemon (numit mai tarziu Hemus). Satul este renumit pentru ca a fost locul de nastere al regelui trac Rez.

Se considera ca ramasitele cetatii si ale acelor manastiri stau in spatele numelui antic grecesc al zonei.

Plaja Irakli
Cape Emine
Capela St. Nikola
cap Kaliakra
Emona
Plaja Irakli

     Cazare in Obzor

In anul 2021, hotelurile care au avut cele mai bune recenzii au fost: HVD Reina Del Mar, The Cliff Beach & Spa Resort, Sunrise All Suites ResortObzor Beach Resort, RIU Helios Bay, Sunrise Blue Magic Resort,HVD Club Hotel Miramar.

 

HVD Miramar
HVD Reina del Mar
Cliff Beach And Spa Resort
Obzor Beach Resort
RIU Helios Bay