top of page

Kavarna

"Marea este experienta cea mai apropiata a ceea ce inseamnă o alta lume.” Anne Stevenson

Despre statiune...

Orașul-port Kavarna este o destinație care îmbină armonios relaxarea unei vacanțe la plajă cu activitățile acvatice. Situată la aproximativ 270 km de București și la 60 km de Varna, Kavarna este un port unde turiștii se pot odihni în hoteluri cu standarde înalte, într-o varietate de condiții de cazare, și în același timp pot angrena și în alte activități.

Albena Litoral Bulgaria

Kavarna, una dintre stațiunile mici și liniștite de pe litoralul bulgaresc, situată la o distanță rezonabilă de granița cu România (47 km de Vama Veche), așteaptă an de an vizitatorii care doresc să se relaxeze. Spre deosebire de alte stațiuni populare de pe coasta bulgară, Kavarna este potrivită în special pentru cei care preferă să-și petreacă vacanța în locuri care nu sunt aglomerate, așa că așteptați-vă să găsiți aici o oarecare liniște sufletească pe plajă în comparație cu atmosfera din alte stațiuni, dar în ceea ce privește viața de noapte, aceasta aproape că nu există.
Plaja Kavarna nu este una dintre cele mai largi plaje de pe coasta bulgară, tocmai pentru că coasta este destul de stâncoasă și fragmentată, așa că nu vă așteptați să găsiți kilometri de nisip. Cu toate acestea, dacă sunteți unul dintre cei care doresc să se limiteze la plaje mai puțin aglomerate, există aici cel puțin trei opțiuni pentru a vă bucura de soare, mare și nisip.
Deși Kavarna Beach nu are aceeași calitate ca altele din stațiunile mai mari, precum Albena, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach, este bine de știut că și aici există opțiuni destul de satisfăcătoare.
Plaja principală din Kavarna, prima și cea mai faimoasă plajă, se află în partea stângă cum privești marea, și o veți vedea pe hartă cau denumirea de Kavarna City Beach. Aceasta este o plajă artificială cu zone de pontoane pe care le veți găsi aici pe unele secțiuni ale stâncii. De-a lungul plajei principale din Kavarna veți găsi porțiuni cu șezlonguri și umbrele pe care le puteți închiria la prețuri rezonabile, precum și spații destinate celor care vor să mergă la plajă cu propriile lor umbrele și prosoape. Plaja Kavarna este nisipoasă, iar intrarea în apă are o pantă ușoară spre moderată. Vibe-ul de la Kavarna Beach a fost descris ca fiind liniștit, chiar și în sezonul de vârf, cu excepția perioadei Rock Festival (de obicei weekend-urile de la jumătatea lunii iulie), zile în care plaja stațiunii este vizibil aglomerată.

Trasee recomandate...

În Kavarna puteți face o plimbare cu barca sau puteți vizita Capul Kaliakra, o atracție importantă situată în apropierea stațiunii bulgare. Fiind un oraș istoric, certificat, vizitarea atracțiilor zonei vă va face șederea mai diversificată. Este, de asemenea, o destinație pentru familiile cu copii, unde pot învăța și se pot distra, în timp ce fac turul zonei. Opțiunile de cazare sunt atractive și găsiți hoteluri foarte bine cotate.

Fotografii...

bottom of page