top of page

Kranevo

"Prieteni, soare, nisip și marea. Suna a vara perfectă."

Despre statiune...

Stațiunea Kranevo din Bulgaria, care este numită mai mult un sat de vacanță decât o stațiunie din cauza dimensiunilor sale mici, se află la doar 84 km de Vama Veche, la 25 km de Varna și la doar 4 kilometri de Albena. Aceasta dispune de o plajă bună într-un cadru mai liniștit și se întinde pe 6 km de-a lungul coastei și are aproximativ 100 de metri lățime. Plaja centrală de aici, Kranevo Beach, este lipsită de agitație, apa este calmă și nu sunt curenți periculoși. Aceasta este descrisă de majoritatea turiștilor ca fiind foarte lungă, cu nisip fin și foarte curată

Albena Litoral Bulgaria

Kranevo este una dintre cele mai apropiate stațiuni de pe litoralul bulgar dacă veniți din București (260 km) și este potrivită mai ales dacă sunteți unul dintre cei care caută o vacanță relaxantă.
Stațiunea Kranevo este situată într-o zonă retrasă și este potrivită în special pentru familiile cu copii sau pentru cei care doresc să evadeze din zgomot și să se bucure de liniștea desăvârșită de vacanță.
Kranevo se află la aproximativ 4 ore de mers cu mașina de și este o oază de relaxare pentru cei care doresc să scape de agitația și de viața de noapte aglomerată din celelate stațiuni. Kranevo este situat între stațiunile Albena și Nisipurile de Aur de pe coasta bulgară și este o atracție pentru iubitorii de mare, natură și liniște.
Turiștii care au vizitat Kranevo o găsesc mai accesibil decât restul stațiunilor de pe coasta bulgară, ceea ce se regăsește și în prețurile pe care le veți găsi în restaurante.
În ceea ce privește atracțiile din apropiere, statiunea Kranevo poate fi punctul de plecare pentru o serie de atractii de pe litoralul bulgaresc, nu doar pentru ca se afla intre cele doua statiuni Albena si Nisipurile de Aur, ci si pentru ca intre Kranevo si Albena se afla Rezervatia Naturala Baltata.
Iata care sunt principalele atracții pe care le puteți vizita:
Rezervația Naturală Baltata - situată între stațiunile Kranevo și Albena, lungă de 203,2 hectare, înconjoară valea râului Batovska. Traseul turistic care traversează rezervația este potrivit pentru cei care doresc să facă poze sau să facă plimbări cu bicicleta. Aici aveți ocazia să admirați peste 260 de specii de plante, peste 35 de specii de mamifere și peste 180 de specii de păsări.
Farul Capul Ecrina - este situat la 3 km sud de Kranevo si a fost considerat cel mai sudic teritoriu al Romaniei pana in 1940.
Stațiunea Albena - fiind foarte aproape de Kranevo, la aproximativ 7 minute de mers cu mașina puteți practica activități sportive sau puteți face o excursie de o zi la parcul acvatic Aquamania.
Stațiunea Nisipurile de Aur - la doar 8,1 km de Kranevo, Nisipurile de Aur poate fi o stațiune în care poți practica sporturi nautice sau sporturi extreme sau un loc în care poți merge dacă ratezi viața de noapte.
Balcic - la doar 15,3 km de Kranevo, orașul Balcic este un loc potrivit pentru o plimbare romantică pe malul mării sau o cină cu priveliști uluitoare. Tot aici puteți vizita castelul și grădina botanică a Reginei Maria.
Capul Kaliakra - situat puțin mai departe (55 km) de Kranevo, Capul Kaliakra este o minune a naturii, aproape de orașul bulgar Kavarna. Peisajul de aici este uluitor și puteți vizita ruinele clădirilor antice, deoarece este plin de istorie.

Trasee recomandate...

Orașul Varna - la doar 24 km de Kranevo se află Varna, cel mai mare oraș de pe coasta Mării Negre din Bulgaria. Puteți include într-o excursie de o zi la Varna, o vizită la Biserica Adormirii Maicii Domnului, băile romane, grădina zoologică sau la Delfinariul.

Fotografii...

bottom of page