top of page

Topola

"Cat de simpla e fericirea: un pahar de vin, o mancare buna, sunetul marii. Nimic mai mult."

Despre statiune...

Zona satului Topola din Bulgaria, este situată foarte aproape de stațiunile Nisipurile de Aur, Balcic și Kavarna și se caracterizează printr-o atmosferă foarte liniștită și este una dintre opțiunile pentru turiștii care caută plaje izolate și locuri potrivite pentru înot și relaxare. Topola cuprinde multe resorturi, care oferă cazare all-inclusive, vedere panoramică la mare și o serie de alte facilități care vă vor garanta relaxarea și confortul de care aveți nevoie.

Albena Litoral Bulgaria

Distanța de la Topola la București este de 318 km, așa că vă va lua aproximativ 4 ore pentru a ajunge aici. Daca vii din Constanta, pana la Topola nu sunt decât 104.
Vremea în Topola este grozavă pentru plajă de la începutul lunii iunie, când temperatura medie este de 23 de grade, iar cea mai ridicată pe care o vei întâlni aici este în august când se ating, în medie, 27 de grade iar temperatura mării atinge aproximativ 25 de grade.
Plaja Topola este frumoasă și liniștită, înconjurată de păduri de pini și are o vedere frumoasă asupra Capului Kaliakra. Pentru a ajunge la această plajă, puteți merge din Campingul St. George sau de la Thracian Cliffs Golf & Beach Resort. Veți găsi, de asemenea, băuturi răcoritoare și baruri de înghețată pe plajă. La fel de faimoase sunt plajele Bendida și Argata care aparțin de Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, așa că nu poți intra decât dacă ești cazat la acest resort. La o distanță acceptabilă de Topola, veți găsi orașul stațiune Kavarna (24 km), unde, deși s-ar putea să nu vă bucurați de una dintre cele mai bune plaje, puteți vizita mai multe atracții turistice și puteți lua masa într-unul din restaurante care oferă mâncăruri tradiționale. Cape Kaliakra este situat la 24 km de Topola și merită vizitat dacă intenționați să faceți drumeții în jurul zonei.

Trasee recomandate...

Te vei plimba pe o porțiune de stâncă de 2 kilometri, cu o istorie de câteva sute de ani și cu peisaje de vis. Puteți vizita și ferma de midii Dalboka care este, de asemenea, aproape de Topola, la doar 14 km, iar aici puteți gusta midii produse local.
Balcic, se află la maximum 15 minute de Topola, așa că dacă ești în Topola și nu ai avut șansa să vizitezi Castelul Reginei Maria și impresionanta sa Gradina Botanica, poți face o excursie de câteva ore pentru a te bucura de o experiență inedită.

Fotografii...

bottom of page