top of page

Duni

"La plaja, viata este diferita. Timpul nu se misca de la ora la ora, ci de la stare de spirit la moment. Traim dupa curenti, planificam dupa maree si urmam soarele." Sandy Gingras

Despre statiune...

Duni este un oras de vacanta si statiune balneara de pe coasta bulgara a Marii Negre, la 40 de kilometri sud de orasul bulgar Burgas si la 7 kilometri de Sozopol.
Statiunea se intinde pe 4-5 kilometri, in jurul unui golf mare, chiar pe plaja nisipoasa cu dune - de unde provine și denumirea de Duni.
Plaja statiunii are o lungime de 4.5 kilometri si o latime de aproximativ 100 de metri si este acoperita cu nisip fin, auriu și este ideală pentru relaxare și înot. Marea este calma si sigura chiar si pentru copii, apele ei fiind curate si line. Este un loc în care poți petrece o zi întreagă cu familia, un loc în care te poți distra în cuplu și, de asemenea, un loc în care poți practica o varietate de sporturi nautice. Puteți încerca schi nautic, jet ski și plimbări cu barca banană, precum și navigație și windsurfing.

Albena Litoral Bulgaria

Stațiunea a fost construită în 1987 și în prezent atrage mulți turiști care caută liniște, relaxare, tradiție bulgărească și confort. Arhitectura stațiunii este un amestec de stiluri complementare, cu elemente dominante mediteraneene și bulgare. Dispune de o plaja mare, de 4.5 km lungime si peste 100 de metri latime, acoperita cu nisip fin, auriu. Este situată de-a lungul drumului principal dintre Tsarevo și mlaștina Alepu. La nord de plajă se află un golf liniștit, cu apă de mare extrem de limpede care devine treptat mai adâncă. Datorită tuturor acestor facilități, plaja Duni a primit premiul Steagul Albastru pentru mulți ani consecutivi pentru mediul său curat, siguranță și calitatea managementului.
Orasul Duni este flancat in partea nordica de munti, iar drumul pana la plaja este presarat de alei inguste, construite in stilul vechiului oras. Este o destinatie de vacanta de pe litoralul bulgaresc, care se remarca nu doar prin ospitalitatea hotelierilor si a regimului all inclusive, ci si a frumuseților naturale, ce-i impresioneaza adesea chiar si pe cei mai pretentiosi turisti.
Vacanțele în Bulgaria, în orașul stațiune Duni, sunt pentru cei care caută atracții naturale, plaje cu nisip, hoteluri all-inclusive și restaurante bulgarești ieftine. Duni este un sat-stațiune relativ modern din Bulgaria, situat pe un golf frumos între Sozopol și Primorsko, pe coasta însorită a Mării Negre. Viața de noapte de aici se învârte în jurul cluburilor și a spectacolelor live de pe plajă.
Stațiunea dispune de piscine, terenuri de tenis, terenuri de ping pong, volei pe plajă, lecții de dans, jocuri Joacă shuffleboard, biliard, darts, tir cu arcul și trambulină. Hotelurile au, de asemenea, centre de fitness și săli de gimnastică, cursuri de aerobic.
Departe de centrul stațiunii și de plajă, sunt organizate trasee de drumeții și ciclism montan prin peisajul rural pitoresc, pline de păduri dese și dealuri ondulate. Dacă alegeți o excursie organizată cu bicicleta, rețineți că bicicletele sunt de obicei închiriate de la compania organizatoare. Cu toate acestea, dacă preferați să pedalați ]mpreun[ cu prietenii, vă puteți închiria bicicleta la oricare dintre centrele specializate din cadrul stațiunii.
arheologice arheologice și multe alte monumente. Cea mai mare atracție din Sozopol sunt rămășițele Sfântului Ioan Botezătorul, păstrate astăzi în „Sf. Chiril și Sf. Metodie” al orașului. În apropiere se află plajele Alepu și Arkutino - atractive pentru frumusețea lor și cadru natural proaspăt. Rezervația naturală și observarea păsărilor Dunele de nisip, vara, atrage mulți observatori de păsări datorită rezervațiilor naturale din jurul Somoplo și Lacul Madren, precum și a Rezervației naturale ale zonei umede Alepou. Drumeții și bicicliștii aflați în vacanță în Bulgaria, în orașul stațiune Duni, ar trebui să se îndrepte către Parcul Otmanli de lângă Burgas. Mai mult, în timpul vacanței în Bulgaria, trebuie să vizitați Rezervația Naturală Ropotamo, o rezervație cunoscută pentru nuferi, formațiunile stâncoase unice și diversitatea animalelor și păsărilor. Vara, mulți iubitori de natură se întâlnesc acolo pentru a observa păsările.
Duni oferă o varietate de atracții și divertisment, inclusiv petreceri în aer liber, grătare pe plajă, sporturi acvatice și tururi organizate cu bicicleta. Statiunea este formata din trei complexe, toate fiind de cinci stele. La aproximativ 6 km vest de Duni se află cetatea tracică Malkoto Kale, construită în secolul al VIII-lea î.Hr., pe vârful Kaleto (314 metri deasupra nivelului mării), acoperind o suprafață de 4.000 de metri pătrați și înconjurată de un zid. Se spune că intrarea era între doi vulcani de 6 metri înălțime.
Templul „Sfântul Chiril și Sfântul Metodie” Centrul orașului Sozopol este situat la 7 km de Dunele de Nisip și atrage prin diverse monumente - case vechi renascentiste, străzi pietruite, vestigii.
Situata intr-un golf intins, la 40 km sud de Burgas si 7 km sud de Sozopol, poti alege statiunea Duni pentru o vacanta in 2023. Are numeroase amenajari pentru agrement si este destinat celor care doresc o vacanta all inclusive in Bulgaria. Va propunem 4 variante de cazare pentru o vacanta in Duni. Toate hotelurile au un raport calitate pret imbatabil si sunt recomandate pentru un sejur reusit impreuna cu familia.
Duni Royal Resort este un complex de vacanta construit in golful Duni din sud-estul Bulgariei, intr-o zona plina de vegetatie, cu o priveliste placuta, inconjurata de dealuri, dune si plaje cu nisip. Plaja din zona restaurantului Balgarka este o alta plaja amenajată pe care o aveti in statiune. Spre deosebire de prima varianta, aici intrarea in apa se face din plutitor, asa ca fii constient ca vei avea cateva scari pentru a cobori. Această plajă este mai îngustă și mai puțin potrivită pentru familiile cu copii.
Plaja din dreapta cum privești marea poate fi considerată a treia opțiune de plajă în stațiune. Deși dispune de o întindere îngustă de nisip, a fost descrisă de unii turiști, care au vizitat Kavarna, ca fiind mai potrivită pentru familiile cu copii, datorită intrării mai ușoare în apă și nisip fin.

Trasee recomandate...

Statiunea a fost construita in anii optzeci cu scopul de a oferi turistilor atmosfera specifica satelor Bulgariei intr-o locatie atragatoare de langa mare. Atmosfera aici este foarte placuta, intreg satul fiind gandit ca o zona pietonala, iar hotelurile renovate in anul 2000 arata deosebit si ofera o multime de facilitati turistilor estivali.

Fotografii...

bottom of page