top of page

Casa di Fiore, iulie 2023

Actualizată în: 31 ian.

Bună ziua, dragi aventurieri

Ne-am rupt ieri timp din după amiaza noastră și am fost într-o vizită de prezentarea, dacă pot să-i spun așa, la unul dintre noii parteneri ai noștri, Casa di Fiore.

Pentru început, precizăm că într-adevăr stațiunea Kranevo este sub așteptări, văzându-se efectele pandemiei. Dar în momentul când zărești celebrul complex, lucrurile se schimbă și cam stai așa câteva secunde cu privirea în sus, ca după avioane.

Parcarea este gratuită și este asigurată atât în jurul hotelului, cât și în fața acestuia într-un loc special destinat, îngrădit și păzit/monitorizat.

După ce am intrat în recepție, care de fapt nu e recepție ci e un fel de intrare într-un muzeu, dar lăsăm fotografiile să vorbească de la sine, fiind mult mai sugestive, am fost întâmpinați cu zâmbete, vorbe în șoaptă și cu multe informații utile despre modul de organizare al lucrurilor, accesul în facilități și despre cum să-ți petreci o vacanță așa cum trebuie să fie.



Bineînțeles, am intrat în 2 camere, așa finuț și în liniște, deoarece nu am dorit să deranjăm atmosfera. Vă precizăm aici că se pune foarte mult accent pe intimitatea turiștilor. Deși complexul îți dă o senzație că ești într-un palat vechi, aici vei găsi foarte multă tehnologie, de la intrarea în cameră care se face cu brățara multifuncțională și până la opțiunile turiștilor de solicitare a serviciilor de curățenie care sunt electronice, fiind centralizate. Cu alte cuvinte, nu mai lași nimic pe clanța ușii ca să vadă camerista.

Despre camere, vă spunem că toate au nume de flori și, categoric, sunt echipate, utilate și aranjate la cel mai înalt nivel din ce am găsit noi pe litoralul bulgăresc. Se distinge clar amprenta designerilor, de fapt, în toate spațiile hotelului. Aici, precizăm că există 10 camere cum vedere la mare, exclusiviste, care au o terasă nemaiîntâlnită, parcă ești într-o grădină atât de bine aranjată. Fiecare oaspete are pregatit propriul halat de baie, inclusiv cei mici. După cum observați fiecare cameră are la balcon niște flori, iar complexul este definit de senzația că te afli într-o grădină de lux.

Ce este interesant e că ai parte de o liniște și parcă așa de un respect exagerat față de intimitatea ta, în orice colțișor te-ai afla.

Piscinele sunt 7 la număr și oferă servicii de înaltă calitate. De fapt aici vin foarte multe persoane și pentru tratamente, iar de-a lungul anilor s-au dovedit beneficiile apelor minerale de aici. Este clar că acest hotel este altceva, iar cele 5 stele sunt pe deplin meritate, dar tot așa putem spune că se adresează unei categorii sociale aparte, iar vorba noastră când prinzi o promoție cum e cea de 20% reducere până la sfârșitul lunii, nu o ratezi.

Fără să intrăm prea mult în detalii, lăsându-vă să-l descoperiți prin poze și, ulterior printr-o vacanță reușită, vă mai spunem că se pun la dispoziția turistului servicii de masă de tipul 3 mese-FB sau demipensiune-HB, băuturile plătindu-se, mai puțin la micul dejun. Totodată, facem precizarea că plata tuturor serviciilor, pe durata șederii se face cu brățara, existând personal foarte calificat și zâmbitor care are asupra sa un fel de tabletă cu cititor. De fapt tot cu brățara se poate deschide ușa care facilitează accesul către plajă.



Plaja, este, din punctul nostru de vedere, cea mai tare de pe litoralul bulgăresc. Fiecare camera are incluse o umbrela si două șezlonguri gratuite iar ca număr sunt suficiente pentru capacitatea hotelului. Aici mai există un bar de unde se pot achiziționa, contra cost, băuturile.

Pentru copii există un loc de joacă la interior, foarte bine utilat și bineînțeles personal calificat-animation team care se ocupă de cei mici cât voi savurați o băutură. În fiecare seară de vineri se organizează activități, în principiu spectacole cu muzică live, foarte apreciate de către toți turiștii.

Despre mâncare, trebuie să ne adunăm gândurile, deoarece am fost invitați la cină, care, fix cum spune românul, a fost waw. Aici, fără să părem lipsiți de obiectivitate, vă spunem că așa ceva nu am mai întâlnit. Bun, au fermele lor de unde provin toate produsele din carne. Pentru porțiile de Black Angus (tot din producție proprie) se plătește extra undeva la 19 leva(o sumă modică – cei care sunt consumatori ai acestei specialități înțeleg acest lucru). Au producție proprie, bio, de legume. Lactatele, la fel, provin din locațiile companiei, controlând foarte mult calitatea, fapt pe care îl înțelegi de la prima servire. Produsele de patiserie se pregătesc, la fel, din ingrediente proprii și pe loc. Există și un pizzer, foarte calificat, care într-adevăr face o pizza foarte bună. Sushi este pregătit in fața ta și este minunat la gust! Și aici este valabilă expresia că nu mănânci, ci te hrănești, pentru că toate preparatele sunt ceva ieșit din comun. Probabil că pozele spun mai multe, dar, din câte am înțeles sunt foarte multe persoane care au revenit după primul sejur petrecut aici, și cam asta e politica lor, doar să-l descoperi că apoi „te ceri tu singur”.

Anumite băuturi sunt incluse gratuit la micul-dejun (cafea, ceai, sucuri naturale sănătoase, provenite din stoarcerea directă a fructelor, lapte, ayran etc.). Pentru prânz și cină se pune la dispoziție un dozator cu apă dispus în restaurant. La fel, în zona SPA și a sălii de fitness este un dozator cu apă, disponibil non-stop. În cameră se pune la dispoziție, zilnic, gratuit, o sticlă cu apă. Băuturile disponibile în mini-bar sunt contra-cost.



Zona barului este atât de specială și atât de bine pusă la punct, de fapt pe toți pereții vei găsi tablouri evidențiate printr-un proiector de efect, exact ca într-un muzeu. Există niște canapele și niște mese unde te simți foarte confortabil, mai ales dacă asculți și o muzică bună. Parcă ești într-o bibliotecă.

În concluzie, din punctul nostru de vedere, este cel mai tare hotel de 5 stele de pe Litoral Bulgaria și, cu riscul de a repeta, spunem că în momentul când prindeți o ofertă să nu o ratați, chiar și pentru un weekend, doar să descoperiți acest concept exclusivist.

Acum probabil vă gândiți la sintagma “dar și ce prețuri au”. Ei bine, pentru 200-230 de euro per noapte pentru o familie, cu 3 mese incluse, stabiliți voi dacă se potrivește. Gianina #casadifiore




1.864 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page