top of page

Sol Nessebar Palace, septembrie 2023

"Bună ziua drag grup!

 Las și eu o recenzie mai detaliata despre impresiile noastre (eu și prietenul meu) de la hotel Sol Nessebar Palace *****

De când am ales să mergem în vacanta anul acesta pe litoralul bulgăresc am urmărit cu mare interes postările de pe acest grup.

Astăzi vreau sa va împărtășesc experienta noastră pe care am avut-o făcându-ne concediul în zona Nessebar.

Inițial am cautat după niște principii personale caracteristicile pe care vrem sa le aibă hotelul ales precum all inclusive, pe marginea marii, aquaparc și un preț acceptabil. Iar cel mai aproape de preferințele noastre, din recenziile și caracteristicile de pe booking acesta a fost. Nu la multă vreme după ce am făcut rezervarea, am descoperit acest minunat grup și am cautat informații despre hotelul menționat mai sus, iar ceea ce am citit m-a făcut încrezătoare ca ales bine și ca o sa fie totul ok.

Fiind la sfârșitul sezonului nu aveam chiar asa mari așteptări. Am ajuns pe 29 august la hotel în jur de ora 10:00, am întrat în hotel și imediat ne-a făcut chec-in-ul. Am și primit cartela de la camera si am urcat (contrar așteptărilor deoarece scria ca după ora 14 se face, iar noi eram pregătiți sa așteptăm).

Noi am plecat cu mașina personală din Rm.Vâlcea-București-Giurgiu (vama Ruse, timp așteptare 15 min cu totul)- Șumen-Varna-Burgas(Nessebar). La dus am ales aceasta varianta deoarece dispunea de autostrada și ni s-a părut cea mai ok. Drumul a fost foarte bun, noi ne așteptăm să fie mai rău plin de gropi dar am mers întinși. Numai când am intrat în Regiunea Burgas au fost câteva porțiuni în care mai dădeai de câte o groapa.

La întoarcere am luat-o pe național, pe unde ne aducea inițial GPS-ul sa vedem drumul și pe lângă faptul ca te baga prin multe sate și se mergea cu 50 km/h avea destul de multe gropi, multe mascate. Clar recomandam venirea pe autostrada.

Mașina am lăsat-o în parcarea hotelului și am plătit 15 leva/zi.

 Hotelul este foarte curat și întreținut. Întreg resortul ne-a lăsat o impresie plăcută, iar noi ne-am declarat mulțumiți și am avut chiar un concediu reușit fiind un cuplu de tineri într-un complex destinat mai mult familiilor cu copii. Un complex foarte mare, zona verde te duce cu gândul la un parc, amenajat foarte frumos.

 În ceea ce privește plaja, se observa și pe google maps dacă cauți sau poze de la hotel ca este destul de îngustă, apa curata, curățată de alge zilnic (lângă fiind de la alt hotel/libera și era apa chiar plina de alge și pe margine aduse de apa). Anul acesta au amenajat și șezlonguri pentru turiști hotelului, întotdeauna au fost focuri libere, salvamar mereu. Nisip fin pe toată plaja cât și în apă cu întrare foarte lină.

 Noi am prins o vreme superbă, soare și apa marii caldă având în vedere vremea din această vară și zvonurile de pe internet.

Aquaparkul, de care eram cea mai încântată, nu m-a dezamăgit. Dispune de 5 tobogane pentru adulți și copii mai înalți de 1m. + alte 2 zone pentru copii mai mici, chiar și pentru bebeluși (care stau în fund). Salvamar la fiecare piscină + persoane la întrarea pe tobogan care nu dădeau voie sa pleci pana ce persoana dinainte nu se dădea din calea toboganul. +Cel mai lung tobogan pe care am reușit doar o data sa ma dau pentru ca era plin de copilași. Mi-a plăcut programul acestora, care e destul de mare de la 10:30-12:30 apoi de la 13:30-16:30, în atâta timp te saturi sa te tot dai iar timpul de așteptare nu e chiar ok. Ce să mai paradisul copiilor.

 Restaurantul hotelului super ok și spațios. Mâncare variată, ușor diversificată, se repetau unele feluri de mâncare dar aveau și câte o noutate în fiecare zi. Era destulă pentru toată lumea fie ca veneai la prima oră la masa, fie ca veneai spre sfârșitul programului de masă. După ce terminai de mâncat, personalul venea și curata masa și o pregătea pentru următorii ocupanți. Este loc să te miști printre preparate și chiar ai ce alege (până la urmă cât sa și mănânci). Are de toate carne de porc, pui, pește (creveți, scoici calamari), mezeluri, diferite feluri de brânzeturi, mâncare pentru bebeluși la borcanele, cam puține feluri de prăjituri dar bune și suficiente.

 Resortul mai dispune și de un (mini) colț japonez deschis între 21-22 (merita încercat, numai ca acesta se găsește în Sol Nessebar Mare și Bay, nu Palace, dar foarte greu l-am găsit, undeva lângă recepție se află.

Mai dispun de oala fierbinte chinezeasca și restaurantul italian (osteria del golfo), ambele necesita rezervare, noi am reușit sa ajungem doar la cel chinezesc.

În intervalul 12:30-16:00 sunt deschise: Pool bar, Pizza, Burger, Taperia malecon, biergarten german, Fish and chips, Panini sandwich, înghețată și băutură la discreție.

Camerele din poze nu prea m-au incantat, având un aspect trecut, vechi. Camera în care noi am stat, am specificat ca dorim sa fie cu vedere spre mare iar pentru asta am mai plătit în plus la rezervare 100 lei, a fost una la etajul 5, curată, spațioasă, dotata cu frigider (gol pentru All-inclusive), Baia cu cabina de dus și cada, dozatoare de săpun pentru ambele și la chiuvetă, uscător de par, prosoape (evident), mini-trusa de cusut. A fost chiar mai bine decât ma așteptam, iar aspectul vechi pe care îl mi-l dădea la început nu s-a m-ai resimțit, m-ia dat chiar o stare de siguranță și confort. Toate camerele au balcon dotat cu măsuțe și scaune de plastic + uscător de haine (puncte în plus pentru asta).

 Apa mări, contrar așteptărilor, a fost caldă, numai bună de făcut baie. Mai adia vântul pe aici-colo, dar nu exagerat încât sa iti fie frig. Intrarea în mare foarte lină. Numai nisip atât pe plaje cat și în apă, fără pic de pietre. Plaja era curățat zilnic de alge, în apă se mai găseau pe alocuri alge aduse de mare.

Ceea ce nu mi-a plăcut e mai mult de ordin personal și preferințele mele în sensul ca as fi dorit în camera un pat matrimonial, nu 2 lipite (ceea ce a fost ok e faptul ca dacă stăteai pe mijloc nu aluneca sa se depărteze), as fi preferat o tăvița cu pahare de sticla, nu câteva pahare de unica folosință, iar pe plaje un bar (cu toate ca un angajat al hotelului venea și ne ruga cu înghețată și băutură alcoolica, non-alcoolice trebuia sa te duci singur sa iei).

Extra:

Prosoape de la hotel pentru plaje pe care le obțineai cu ajutorul unor cartele pe care le primești extra de la hotel pe lângă cea de la camera. Se pot schimba zilnic (de regula noi le luam când plecam la plaja și le mai returnam când plecam în cameră).

În fiecare seara de la 20:30 era un mini show pentru copii, iar apoi pentru toată lumea. Noua ne-a plăcut foarte mult ce am văzut chiar așteptam showurile sa vedem ce mai vedem, având în vedere că dacă ieși din resort nu găseai alte atracții.

Diverse activități precum PS4, biliard, tenis de câmp, etc...(contra cost). În zona plajei se găsesc și activități pe mare precum parasailing, skijet, plimbare cu banana.

De pe plaje, este o stație de unde iei vaporașul și ajungi în Nessebar orașul vechi de pe peninsula ("sea taxi" -10 leva/persoana).

Wifi cam lasa de dorit în sensul ca nu e disponibil în tot resortul, numai de când intri în hotel prinzi semnal și pe alocuri la piscina, dar de multe ori la mine zicea ca sunt conectata fără internet. Ma asteptam sa dispun de internet în tot resortul fie în hotel fie pe plaje.

Când ieși din hotel nu ai ai ce vizita din păcate, nu sunt tarabe cu haine și suveniruri, abia la 500m am găsit câteva tarabe dar nimic impresionant sau ce nu se regăsește în țară la noi.

Noi ne declaram mulțumiți de sejurul nostru în acest resort. Îl recomandam." Adelina #solnessebarresort



29 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page