top of page

Reina del Mar, august 2023

Actualizată în: 8 sept. 2023

Aventurierilor, am avut plăcerea să petrecem o vacanță minunată și categoric reușită intr-unul dintre cele mai "tari" complexuri din Bulgaria, dacă nu cumva este chiar cel care oferă cele mai bune și calitative servicii. Aici trebuie menționat și este foarte important din punctul nostru de vedere raportul preț/calitate.

Așadar, am ajuns în parcare și, la fel cu spunea Roxana, parcă era parcarea de la Teatrul Național, fiind peste 90% exclusiv mașini românești. Procedura presupune plecarea turiștilor către recepție, după parcarea asistată de către ghid, și ulterior revenirea la mașină a unui turist. Ideea e de a te primi așa cum trebuie după un drum lung, adică ești așteptat într-o atmosferă de relaxare, știți voi cum e cu prima impresie, cu zâmbete, cu un pahar de limonadă, cu un spațiu atât de generos, cu foarte multe canapele și chiar cu un bar, cu gustări, băuturi și prăjituri (extraterestre fiind pricomigdalele și macarons).

După ce te-ai acomodat puțin cu atmosfera și cu primele informații, primiți brățările, iar ulterior vă preia un ghid/șofer mașină electrică, iar unul dintre membri merge cu el la mașină să aducă bagajele. Noi am fost cu celebrul Marin Valev, un om deosebit, vedeta Litoral Bulgaria și care nu te lasă să ridici niciun rucsac și parcă intri în filmul ăla cu regi/împărați, doar că tu ești împăratul.

Apoi treceți prin fața recepției și împreună cu familia sunteți duși la locul de cazare, în cazul nostru Vila Laguna 5020, unde Marin a descărcat și aranjat toate bagajele în interior.

Toate bune și urmează impactul ăla...Wawww, "dar uite că avem și dinastea", "mamă dar chiar și astea sunt așa". În fine...vedeți în poze și în filmulețe ce am văzut noi.

Piscina privată e extraordinară, faci doi pași și te bălăcești. Chiar dacă am venit la mare, seara faci o baie pe cinste sau dimineața, la prima oră, faci mișcare și "îți faci bazinele".

Precizăm aici că apa din toate piscinele au o rețetă fantastică deoarece nu au gust/miros de clor și este atât de limpede. Sincer nu am descoperit așa apă de piscină nicăieri până acum.

Alte piscine, mai sunt două exterioare una lângă cealaltă, dintre care una e încălzită, pe partea stângă în direcția către mare dintre lobby. Mai există 2 piscine pe partea stângă și de dreapta barului de pe plajă, iar în una dintre ele se află celebrele și atât de comodele șezlonguri de la nivelul apei. În cealaltă, din partea stângă, uitându-mă la mare se desfășoară zilnic tot felul de activități, jocuri de polo, fitness în apă, dansuri și multe alte provocări.

Mai sunt 2 piscine pentru copii, mai în stânga către Miramar, cu tobogane și nivel scăzut al apei. Aici precizăm că lângă aceste piscine există și un loc de joacă cu tobogane interior, o masă de tenis și loc de joacă la interior, toate cu personal specializat, existând posibilitatea, contra-cost, să lăsați copilul acolo la joacă, sub supraveghere.

Pe lângă barul de pe plajă, de unde sunteți serviți la șezlong de celebrii rideri pe role, mai există un restaurant Beach Club și un alt restaurant Snack Bar, la fel cu câte și mai câte produse. Ce mi-a plăcut express au fost cutiile cu chipsuri și cele cu mix de alune, fistic, caju, migdale, porumb și mai multe, toate sărate care merg de minune cu...știți voi.

Despre servire, să știți că sunteți serviți și pe plajă, la șezlonng cu orice doriți. Nu aveți ce căuta în costum de baie sau slipi la Snack Bar sau la Beach Club, ci doar la Barul de pe plajă dintre cele 2 piscine mari. Fix pe plajă, pe nisip, aveți 2 frigidere pline cu de toate (băuturi) cu servire la liber, dacă nu vreți să mergeți la bar. Băuturile sunt toate îmbuteliate și de foarte mare calitate. Berea e Carslberg la sticlă de 0.33 l și la draft Budweiser.

Sucurile sunt îmbuteliate, de la Coca Cola, au și fresh de portocale și multe variante de Cappy și chiar 2 variante de IceTea natural la cutie și un fel de Granini la draft, granule de gheață. Programul restaurantelor este interconectat, adică dacă nu ajungi la masă la Principal până la 10.00, mergi la Italian și mănânci până la 11.00, sau se deschide apoi la 12.00 cred la snack Bar până la 14.00 când începe prânzul, apoi după-masă iar la Snack Bar, pizza și kebab până la 18.00 când începe cina la Principal și programat la restaurantele dedicate. Noaptea găsești până la 5 dimineața burgeri foarte gustoși la Lobby.

Cocktailurile sunt delicoase și aici recomandăm Reina, Pina Colada și Campari Orange. Vinurile sunt foarte bune, au un chardonnay foarte bun și un roze Nobile și ceva Palais. Există și proseco și spumante, toate servite din sticlă și chiar se poate solicita o sticlă sau alte băuturi ca să ai la vilă. Vorbind de mini-barul din vilă, acesta este re-alimentat zilnic cu 2 feluri de vin la 0.35, unul alb și altul roze, 4 beri la cutie, 2 sprite și 2 cola la cutie, o ciocolată Tomblerone, capsule Lavazza, Haribo și apă.

Mâncarea dedicată pentru bebeluși o găsiți aici, dar și ceva pentru adulți. Acestea erau așezate la intrarea dispre vile în restaurantul principal. Era cumva cu auto servire, dar puteai cere și să ți se aducă la masă.

Partea de distracție/animatori/entertainment se definește simplu ca fiind cea mai tare din câte am întâlnit noi. De ce? Pentru că în fiecare seară erau organizate spectacole în care au cântat o trupă de fete de culoare, nu știu din ce țară erau, apoi trupa de dansatori din Cuba au fost epici, prezentând programe tematice deosebite. Copiii stăteau în jurul ringului și admirau spectacolul care ținea până la ora 23.00 și în care erau incluși și copiii la dans, iar părinții stăteau la mese și erau serviți a-la-carte. Ați văzut parte din spectacole deoarece au fost prezentate live, în Litorla Bulgaria.

Într-o seară a cântat finalistul de la Vocea Bulgariei, iar sânbătă seara a fost organizată Beach Party cu DJ, muzică bună, aceeași trupă de dansatori, artificii, popcorn, punch și ceva ornamente din fructe și prăjituri foarte atractive.

Nu uitați de Tiramisu de la prânz de la Italian, fără rezervare și de lassagna tot de acolo, apoi de macarons și de pricomigdale din Lobby. Cafeaua e magnifică peste tot, ca să nu mai zic de freshul de portocale.

Despre mâncare nu are rost să mai zic nimic și las pozele să vorbească, fiind totul la cel mai înalt nivel.

Am mâncat niște feluri de pește delicioase (nu ratați dorada roșie cu sos de lămâie) și rața cu sos de portocale. Fructele de mare sunt o delicatese. Atât, că-mi plouă în gură...

Pentru cinele romantice în restaurantele a-la-carte trebuie rezervare, noi am fost la Beach Club, Italian și Fish, unde ne-am sințit extraordinar de bine.

Plaja este foarte curată și aproape. Intrarea este lină în apă și ce am observat că fiecare piscină are salvamar, iar plaja este supravegheată non-stop de echipă de securitate. Șezlongurile sunt întreținute, dar din păcate obiceiul prost se păstrează, rezervarea primelor rânduri cu prosoape.

Ce e interesant de fapt în tot resotul e că ai parte de o atmosferă liniștită și civilizată care pur și simplu cred că e impusă de standardul Reina și nu de fiecare individ. Lumea vorbește încet, e atentă în jur, nimeni nu se dă în spectacol și cumva fiecare turist se simte respectat în intimitatea lui.

Am fost și la Spa și aici recomandăm cu tărie sesiunile de saună uscată, alternativ cu sauna rece cu gheață. Încercați și vedeți apoi cum vă simțiți. Bun, aici există o piscină mare, una de copii și un jacuzzi, iar apoi 5 saune, o cameră de relaxare cu sare și una simplă cu canapele. Încercați cele 2 tipuri de ape sănătoase din camera de relaxare.

Cel mai important aspect al sejurului al Reina și, zicem noi, calitatea prin care îl face unic este definit de faptul că tot timpul cât stai aici întâlnești doar zâmbete din partea staffului, multă bună-dispoziție, civilizație și nu se face rabat de la nimic, totul fiind pus la dispoziție în orice cantitate. Cum te pui la masă la restaurant apare chelnerul și te întreabă ce dorești să bei.

Vacanța a fost achiziționată anul trecut prin Travel Planner, cărora le mulțumim pentru faptul că sunt alături de noi și nu doar generează cele mai bune oferte, dar crează momente memorabile pentru românii cu drag de Litoral Bulgaria. Interacțiunea dinaintea concediului, prin email, grija pentru ca totul să fie așa cum trebuie, și păstrarea permanente a legăturii cu turistul demonstrează o calitate profesionistă.

Precizăm că din respect pentru ceilalți turiști am solicitat accesul în sala de mese pentru a fotografia preparatele, înainte de începerea mesei. Cu drag, Gianina. #reinadelmar


256 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page